Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESRETNI RICHARD

Nevin proveo u zatvoru 17 godina, fotografija počinitelja otkriva zašto

Lijevo je Richard Jones, a desno Rick Amos. Sličnost je nevjerojatna
02.09.2018.
u 22:50

Premda je Jones za vrijeme pljačke bio u stanu kod djevojke, svjedoci su ga prepoznali te je osuđen na 19 godina zatvora budući da je bio na uvjetnoj slobodi. Žalio se više puta, no pušten je tek lani kada su članovi organizacije koja pomaže nevino osuđenima pronašli pravog lopova.

Nevini muškarac koji je proveo 17 godina u američkom zatvoru zbog pljačke koju nije napravio, traži od države milijun dolara odštete.

Richard Jones pogrešno je optužen nakon što je 1999. muškarac jednoj ženi ukrao mobitel ispred trgovine u Kansas Cityju, piše Daily Mail.

Svjedoci su lopova opisali kao Latinosa ili crnoputog muškarca, koji je imao dugu kosu povučenu prema natrag. Premda je Jones za vrijeme pljačke bio u stanu kod djevojke, svjedoci su ga prepoznali te je osuđen na 19 godina zatvora budući da je već bio na uvjetnoj slobodi. Žalio se više puta, no pušten je tek lani, kada su članovi organizacije koja pomaže nevino osuđenima pronašli pravog lopova.

Radi se Ricku Amosu, koji je živio blizu dućana, ali je i jako sličio Jonesu. Amos je pronađen nakon što su Jonesu drugi zatvorenici govorili kako jako podsjeća na njega. Tada su žrtvi pljačke pokazali fotografije Jonesa i Amosa, i ona se nije mogla odlučiti tko je pravi pljačkaš. Jones je pušten, a Amosu se više ne može suditi zbog zastare. 

Jones, čije su kćeri odrasle dok je on bio iza rešetaka i danas imaju 24 i 19 godina, sada tuži državu Kansas i traži da ga se službeno proglasi nevinim. 

Pogledajte video: Nesposobni kriminalci

Ključne riječi

Komentara 15

JO
Josip83
23:05 02.09.2018.

za ukradeni mobitel 19 godina zatvora. ma nemojte me j.....

CE
centirion
05:03 03.09.2018.

Copy,Paste,News !

DU
Deleted user
20:04 03.09.2018.

Valjda joj je ukao Iphone s cijelom jabukom kakvog jedino ima Chuck Norris.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije