Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potpuni kaos

Neviđene gužve na Teslinim punionicama: Sigurno su požalili što imaju automobile na struju

Tesla
Foto: FrankHoermann/DPA/PIXSELL
1/2
05.12.2019.
u 08:47

U Americi je na cestama trenutačno više od 400.000 Teslinih električnih automobila, a na super brzim punionicama potrebno im je 20 minuta da bi napunili pola baterije, no uz desetke automobila koji čekaju red, punjenje automobila postaje prava noćna mora

Deseci vozača Tesle zapeli su na jednoj punionici za električne automobile u gradu Kettleman City u američkoj saveznoj državi Kaliforniji, a snimka kolone vozila koja čekaju kako bi napunili svoje baterije preplavila je internet.

Riječ je, naime, o brzoj punionici, no ono što je trebalo biti gotovo u 'tren oka' pretvorilo se u višesatno čekanje.

Shanon Stellini snimala je kolonu ispred punionice, a njen je partner u šali rekao kako su vlasnici vozila sigurno poželjeli da imaju aute na fosilna goriva, piše Daily Mail.

Riječ je o punionici koja se nalazi na cesti između Los Angelesa i San Francisca, a unatoč tome što ima čak 40 mjesta za punjenje, gužve su i dalje prevelike.

Jednom automobilu potrebno je i do 75 minuta da se napuni, a koliko su vozači morali čekati nije poznato. Jedan je vozač komentirao kako je u redu čekao 40 minuta, a još nije bio niti na pola puta do punionice.

U Americi je na cestama trenutačno više od 400.000 Teslinih električnih automobila, a na super brzim punionicama potrebno im je 20 minuta da bi napunili pola baterije. Za 40 minuta napuni se 80 posto, a za potpuno punu bateriju potrebno je 75 minuta.

Tvrtka Elona Muska hvali se kako je riječ o najbržim punionicama električnih automobila u svijetu, no uz ovakvu gužvu, mogle bi postati i najsporije.

VIDEO Tesla Cybertruck

Komentara 38

DU
Deleted user
10:20 05.12.2019.

Pa normalno da je kaos.To je prodavanje magle,biznis,igračke za bogate to su elektro auti.A što je sa ostalim zagađivačima?vlakovi,brodovi,avioni,teška industrija oni su veći zagađivači od auta.

IL
ilijan1a
10:17 05.12.2019.

To je još jedna od utopija koja maže oči svijetu. Nemoguće je sva vozila prebaciti na struju jer bi trebalo puno više proizvodnje struje i nuklearkih što dodatno zagađuje svijet, drugo brzina punjenja pa trebaš provesti par dana ako si dvadeseti po redu da bi ti se automobil napunio treće vjek trajanja baterije su ne zamjenjive reciklaža tih baterija je preskupa. Tako da je to još jedan propali projekt ljudske sulude mašte.

ST
stefj
10:21 05.12.2019.

20 min. brzo punjenje 50% baterije, a 40 min. 80%... Daleko su ti automobili od realne upotrebe kako se danas koriste normalni automobili, a skupi su da si rijetko tko može priuštiti. Ova zelena religija ih forsira, uložit će se ogromni novci u infrastrukturu, a ljudi će postati kud i kamo manje mobilni... Tko zna, možda je to i cilj... Ono gdje se eventualno može koristiti električni auto je u gradskim vožnjama, kraćem odlasku na posao i s posla, no još uvijek cijena ne opravdava isplativost, a o komociji da ne pričamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije