Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRAŠNO!

Neviđena transformacija zbog koronavirusa: Medicinski brat zgrozio fotografijama nakon bolesti

Foto: Instagram
22.05.2020.
u 08:49

- Želio sam pokazati svima što znači biti na respiratoru šest tjedana - napisao je medicinski brat.

Medicinski brat Mike Schultz (43) proveo je 6 tjedna na respiratoru u bolnici u američkoj saveznoj državi Massachusetts gdje se borio za vlastiti život nakon što se zarazio koronavirusom. 

Prošlog tjedna pustili su ga iz bolnice, a Schultz je objavio dvije fotografije na Instagramu kako bi pokazao kako je virus utjecao na njegovo tijelo. Prva fotografija je snimljena mjesec dana prije nego što je hospitaliziran 16. ožujka, a druga je snimljena nakon što je proveo šest tjedana u intenzivnoj njezi. 

- Želio sam pokazati svima što znači biti na respiratoru šest tjedana - napisao je medicinski brat. 

 

Prije nego što se zarazio, imao je 86 kg i vježbao je 6-7 puta tjedna i nije imao nikakvih prethodno postojećih bolesti. Kazao je kako je nakon što se razbolio bio toliko slab da nije mogao držati mobitel u ruci. 

Schultz, koji inače radi u San Franciscu, otišao je sa svojim dečkom u Miami na Winter Party festival tjedan dana prije nego što se razbolio i vjeruje se kako je upravo se tamo zarazio. 

- Bilo smo svjesni COVID-19, ali u tom trenutku nije bilo nikakvih restrikcija. Mislili smo da moramo više prati ruke i ne dirati se po licu, naveo je. 

Međutim, dva dana nakon što su se vratili u Boston gdje inače živi njegov partner i jedan i drugi su se počeli osjećati jako loše. Otišli su u bolnicu i on je odmah završio na kisiku, te potom na respiratoru. 

- Mislio sam da sam dovoljno mlad da me neće utjecati na mene i znam da mogli ljudi to misle. Želio sam pokazati da se ovo može dogoditi svakome. Nema veze jesi li mlad ili star, bolesni ste ili ne. To može utjecati na vas - rekao je, prenosi Daily Mail. 

Komentara 9

LI
liliZG
11:04 22.05.2020.

šest tjedna nije uzimao steroide, proteine u prahu i možda još nešto za pumpanje mišične mase pa se ispuhao.

WE
weAreCro
11:48 22.05.2020.

Pa kako se nećeš zaraziti kad ti tijelo zdrave hrane nije godinama vidjelo, ne će te prah, kemija i steroidi braniti od visrusa. I još s druge strane promiskuitetni život kako reče @zdravoseljacki. On bi od tijela svog radio sve što nije predviđeno da mu se radi i očekuje da mu to tijelo na kraju bude zdravo... E pa ne ide tako frende.

ZC
zorro.cz
14:43 22.05.2020.

dobro, onda topli brat, medicinski tehničar...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije