Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Anketa o povjereniku

"Neven tko?" Mimica bez vizije i utjecaja u Komisiji

Neven Mimica
Tomislav Krasnec/VLM/PIXSELL
28.10.2014.
u 23:35

Čini se da Mimica želi nastaviti istim putem kao njegov slab prethodnik Andris Piebalgs, jedna je od kritika

Novi europski povjerenik za međunarodni razvoj Neven Mimica još je novak i nisko u hijerarhiji Junckerove Komisije zbog čega će se morati dokazivati u razvojnoj politici, ocijenili su stručnjaci u anketi koju je provela njemačka redakcija portala EurActiv.

U tekstu koji počinje riječima "Neven tko?", član njemačkog Bundestaga Niema Movassat, inače ljevičar specijaliziran za razvojnu politiku, tvrdi da Mimica neće imati što reći u novoj Europskoj komisiji.

No, najkritičnija je bila Karine Sohet iz udruge APRODEV, koja okuplja crkvene razvojne organizacije:

– Mimica nema viziju. Dosad je samo ponavljao ono što je već rečeno u Komisijinoj Agendi za promjene. Čini se da Mimica želi nastaviti istim putem kao njegov slab prethodnik Andris Piebalgs

>>Mimica bez strasti i kontroverznih odgovora prošao saslušanje u Europarlamentu

Komentara 7

MX
MXLCLGTG
23:57 28.10.2014.

Nista novo.

AM
amato
09:24 30.10.2014.

Neven je dobar kao suradnik, član tima, ali da nema potencijal za vođu tima. Poznajem ga "sto godina" i znam o čemu govorim.

Avatar dinarskivuk37
dinarskivuk37
05:15 01.11.2014.

Nazalost imosam priliku upoznati ovog Mimicu devedeseti godina. Ne da ga podcjnjujem . Ali isto mislim da je vrlo nesposoban covjek u bilo kakvom pogledu, Bilo to politickom intelektualnom ili sociaodnosajima prema drugima. Sto znaci izgubljen slucaj za Hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije