Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIK POJAČAVA STRUČNI TIM

Neven Pelicarić Milanovićev novi savjetnik za vanjsku politiku?

Goran Stanzl/PIXSELL
19.11.2020.
u 08:24

Pelicarić je veleposlanik pri Svetoj Stolici od 2016. i uskoro mu istječe mandat, a kako stvari stoje, trebao bi ga zamijeniti HDZ-ov Davor Ivo Stier

Predsjednik države uskoro bi mogao dobiti još jedno pojačanje u svom savjetničkom timu. Kako se čuje u diplomatskim krugovima Milanović planira imenovati veleposlanika u Vatikanu Nevena Pelicarića za svog savjetnika za vanjsku i europsku politiku.

Naime, Pelicarić je veleposlanik pri Svetoj Stolici od 2016. i uskoro mu istječe mandat, a kako stvari stoje, trebao bi ga zamijeniti HDZ-ov Davor Ivo Stier. Pelicariću savjetovanje Zorana Milanovića u vanjskoj politici nije neka novina obzirom da je upravo on bio i savjetnik za vanjsku politiku Zoranu Milanoviću i kada je bio premijer.

Riječ je o diplomatu s velikim iskustvom. Osim u Vatikanu, bio je i veleposlanik u Španjolskoj, a obavljao je i razne dužnosti u Ministarstvu vanjskih poslova. U Uredu predsjednika države informaciju da bi Pelicarić najkasnije do početka iduće godine trebao postati predsjednikov savjetnik za vanjsku politiku jučer nisu željeli komentirati. Do sada je funkciju predsjednikovog savjetnika za vanjsku i europsku politiku obavljao predsjednikov predstojnik ureda Orsat Miljenić. Međutim, već od početka mandata predsjednika Milanovića špekuliralo se da će se njegov savjetnički tim pak u konačnici kompletirati i s novim savjetnikom za vanjsku politiku čim se pronađe adekvatna osoba.

Imenovanjem Pelicarića za savjetnika predsjednik Milanović dobio bi četvrtog savjetnika uz Dragana Lozančića koji je savjetnik za obranu i nacionalnu sigurnost, Melite Mulić koja je savjetnica za ljudska prava i civilno društvo te Jadranku Žarković koja je savjetnica za odgoj i obrazovanje. Milanović ima i četiri posebna savjetnika i to Marijana Marekovića za veterane Domovinskog rata, Velibora Mačkića za ekonomiju, Julija Domca za energiju i klimu te Zdravka Zimu za kulturu.

VIDEO: Predsjednik Milanović postavio je vijenac kod spomen-obilježju u Ovčari 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije