Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optužnica protiv bivšega veleposlanika
Povratak na članak

Neven Jurica u Americi pronevjerio 677.000 kuna pristiglih iz Hrvatske

U USKOK-ovu se priopćenju navodi da se Jurica kao veleposlanik u New Yorku 2007. i 2008. godine novcem i službenim kreditnim karticama diplomatske misije služio u privatne svrhe.

Komentari 86

Avatar zampzmija
zampzmija
17:00 30.11.2009.

Admine evo ti brata,vodi ga doma.

VL
DO
doktorica
08:26 01.12.2009.

Osramotio je sebe i Hrvatsku.

VL
MB
mr_brown
14:34 01.12.2009.

Pljačkaš hrvatskog naroda telefonira sa HDZ organizacijom. (slika gore)

VL
MA
marujita
17:10 30.11.2009.

jupiii, konacno se i nedodirljivima pocela dokazivati kradja pardon bogacenje za koje nema pokrica... bas me zanima cija ce glava slijedeca pasti. dok se ne procesuira sve sumnjive novopecene bogatase, nece ova zemlja postati postena. ono sto se iskreno nadamam je da ovo nije predizborni trik. inace gospon Julica nije osobito simpatican pa me i ne cudi da se uskok zakacio upravo na njega. uvijek treba naci zrtvenog jarca, zar ne?

VL
TU
tutle
17:54 30.11.2009.

slijedeća skupština HDZ-a održat će se u Remetincu svi do jedan su zaslužili dugi boravak tamo

VL
Avatar skala
skala
18:33 30.11.2009.

čim se u tekstu napiše da je pronevjera manja od milijun kuna odmah u startu treba dodati bar još jednu nulu. Pošto će uskok uskoro zakrčiti sudove treba sudstvu predložiti brze presude na temelju 1 milijun = 1 godina zatvora, i povrat pokradenog, bilo da je u pitanju pojedinac ili org. kriminalna grupa. U slučaju da je pošten i častan počinitelj prebacio imovinu na familiju pa nema ništa onda slijedi npr.izrada radijatora u Lipovici tako dugo dok ne odradi opljačkano. Vrlo brzo bi se našao pokraden novac

VL
OB
-obrisani-
18:35 30.11.2009.

to su sve sitne ribe, dajte nam SMRADnadera, turbopretilog Suckera, pretilog barbu Kretena, Calmetu... hapsite njih, oni su pokrali milijarde kuna i dolara!!!! dolje BANDA LOPOVSKA!!!!

VL
OB
-obrisani-
18:49 30.11.2009.

Hoće li Uskok teretit nevena juricu i za lovu šta je pokrao u Australiji pa je morao pobjeći od Hrvatskih iseljenika!

VL
OB
-obrisani-
18:54 30.11.2009.

Dok se premijer Sanader busao u prsa NATO-om kao svojim trecim vanjskopolitickim podvigom, zaboravljajuci ZERP i ostale sitnice, Odbor za vanjsku politiku predlozio je Saboru prvu sramotu hrvatske diplomacije Nevena Juricu za stalnog predstavnika u Vijecu sigurnosti. Buduci da je je Jurica izravan Sanaderov izbor, jer ce u New Yorku zavrsiti bas kao 2003. u Washingtonu, valja se prisjetiti po cemu je u svojoj diplomatskoj karijeri ostao zapamcen taj »pisac i esejist« kojemu je pripala cast na najvisoj razini predstavljati Hrvatsku u svijetu. Dok je bio ambasador u Australiji, prozvan je za trosenje golemog novca za izgradnju veleposlanstva u Canberri, pa su ga tamosnji iseljenici cak nazvali »zloduhom i sramotom australskih Hrvata«. Nakon sto se via Bugarska preselio u Norvesku bio je optuzivan za enormno trosenje novca za reprezentaciju, a jedan od bivsih clanova HDZ-a javno ga je prozvao da je na Saboru HDZ-a sudjelovao u protupasalicevskoj koaliciji i laziranju glasajuci za Sanadera kao izaslanik Hrvata iz Australije Sve je kulminiralo kad ga je kao odani i stari partijski kadar HDZ-a Miomir Zuzul, koji je zbog umocenosti u mnogobrojne afere morao odstupiti s mjesta ministra, poslao za nagradu ni manje ni vise nego u Washington. Nakon sto je americka policija u Los Angelesu uhitila prilikom kupovanja droge supruga djelatnice konzulata Bernarda Barisica, inace registriranog ovisnika koji je posjedovao i diplomatsku putovnicu (!?), hrvatski su mediji pisali da je Jurica od pocetka znao za aferu, ali nista nije poduzeo. Narkoskandal je potresao MVPEI, a uz interne istrage umijesali su se USKOK i Drzavno odvjetnistvo, no nastradali su nizerangirani, dok Jurici ni vlas s glave nije pala u karijersku juhicu iako je svima jasno kako je morao odgovarati barem po »zapovjednoj odgovornosti«. Tada ga je i predsjednik Mesic pozvao na razgovor, pa tim vise cudi sto je sef drzave supotpisao njegovo imenovanje u UN, jer mu je Jurica kao ambasador kad god je bio u prilici radio sitne i krupne spacke ne bi li ga diskreditirao i dodvorio se »svojima« iz HDZ-a. Ocigledno, Pantovcak i Banski dvori opet funkcioniraju na principu Dolca i Kvatrica, samo se ne trguje repom i zeljem vec generalskim i veleposlanickim foteljama. Ipak, u ovom pokvarenom kadrovskom »cuspajzu« najcvrsci zeludac morao je imati Milorad Pupovac digavsi ruku za taj izdanak one rigidne politike koja njegovim sunarodnjacima nije donijela nista dobra. Imenovanje tog i takvog Nevena Jurice ne govori toliko o njemu samome koliko o njegovom poslodavcu, ali i o naciji koja mirno gleda tko ju sve ne predstavlja u svijetu. .. ..

VL
SB
sbiki13
19:48 30.11.2009.

kada smo budale pa neka nas kradu-dok sve ne pokradu-pa onda \"idemo dalje \" kako kaze Sanader,koji je otisao jako daleko

VL
PI
Pippo9
19:49 30.11.2009.

Jurica će biti kažnjen jer je ovakvo ponašanje sramotno a nitko nije ni ne smije biti iznad zakona

VL
OB
-obrisani-
19:50 30.11.2009.

Svi oko njega kradu, a samo on da ostane pošten?

VL
Avatar freen
freen
22:11 30.11.2009.

Opet kradu,vidi koje prstenje a ruci,kakvi su to ljudi,prstenje,satovi,vikendice,užas.

VL
PI
Pita
22:25 30.11.2009.

Ima takvih Jurica na tisuce diljem Lijepe Nase....Tko ce provesti istragu kada svi \'odabrani\' imaju prste u medu! To ti je isto kao da Hitler istrazuje Holokust!

VL
OB
-obrisani-
22:40 30.11.2009.

Mesić već 10 godina ukazuje da Jurica krade novac ali ga je HDZ držao na mjestu veleposlanika. Još jednom je Mesić bio u pravu.

VL
IM
imotska
22:40 30.11.2009.

Kako će bit drugačije kad su tako učili do 90-te. Ej, EUJanez, kako to da danas ne glumiš marjancu i šta ima nova kod tebe na Kosovu, jel provodiš shq_control i znaš li kamocete - vi srpski traktoraši?

VL
OB
-obrisani-
20:55 30.11.2009.

.emilsali..lijepi pozdrav...bio sam u PRISTINI..prosli weekend.. ....zaboravi dodati.. Istina najvjerojatnije se radi o nekom master planu. Narod je dovoljno glupav da sve moze proci. ali me mući jos i cetvrta varijantu. Da li Sanader ima AIDS? Nenadan pad imuniteta! Vrludanjerludanje oko dijagnoze! Nitko nije otsao u posjet u bolnicu- svi se drze mudro i daleko! Samo se pitam! Sve ce se vidjeti za par mjeseci ali kako u to vrijeme osvijestiti narod?????? Pa ipak mislim da bi se i master plan mogao pomutiti pametnom izbornim inzenjeringom. Samo nisam siguran da u ovoj zemlji vise ima netko pametan.. koji to kuzi.... .

VL
DU
Deleted user
08:16 01.12.2009.

Evo vidi se kao naše institucije rade svoj posao tebalo ima je nekoliko godina da podignu optužnicu i kada ga nakraju osude neče morati vratiti novac neče biti ni osuđen jer če vjerojatno sve pasti u zastaru jer če im opet trebati godine da nešto konkretno naprave.

VL
MA
mar06mir
02:38 01.12.2009.

Jurici je naglo \"krenulo\" jos u Australiji. Za vrijeme njegovog ambasadorovanja gradjena je nova hrvatska ambasada u Canberri od novca hrvatskih iseljenika. Ne zna se koliko je od toga zavrsilo u njegovim dzepovima i dzepovima njegovih pulena, ali cifra sigurno nije nezanemariva. Zanimljivo je da je, nakon sto je otkriven, odmah vration $150000 iako ga se tereti za samo $120000!? Vjerujem da je maznuo puno vise a $150000 mu se naslo pri ruci.

VL
PI
Pippo9
16:48 30.11.2009.

Ako je kriv onda će i odgovarati jer nitko nije iznad zakona

VL
« 1 2 3 4 5 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.