Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORAN REIZBOR

Budak dao ostavku u Senatu zbog Borasa: Bilo je kršenja statuta

01.03.2018.
u 19:47

Poručio je kako ne želi i ne može sudjelovati u radu tijela čija velika većina smatra kako je sve što se događalo zadnjih godina na Sveučilištu u redu

Profesor Filozofskog fakulteta u Zagrebu Neven Budak podnio je ostavku na mjesto u Senatu Sveučilišta u Zagrebu nezadovoljan nedavnim reizborom rektora Sveučilišta Damira Borasa. Svoju ostavku poslao je u ponedjeljak dekanici Filozofskog fakulteta Vesni Vlahović-Štetić i ona je, kaže Budak, neopoziva.

– U dosadašnjem mandatu rektora Damira Borasa bilo je evidentnih kršenja statuta i zakona i upravljanje Sveučilištem bilo je netransparentno. Mi u Senatu nismo mogli dobiti ni odgovore na pitanja koja smo postavljali. Napuštena je dobra praksa upravljanja Sveučilištem, koja se ne može zasnivati na preglasavanju, nego na dogovoru, što nije bila praksa – kaže Neven Budak.

Poručio je kako ne želi i ne može sudjelovati u radu tijela čija velika većina smatra kako je sve što se događalo zadnjih godina na Sveučilištu u redu, a što je pokazao i reizbor Damira Borasa, i to premoćnom većinom (rezultat je bio 54 člana za, 15 protiv) te kako će svoju “borbu za Sveučilište kakvo zaslužujemo nastaviti negdje gdje ona ima smisla”. Na Budakovo mjesto u Senatu vjerojatno će doći profesorica Đurđica Čilić, njegova zamjenica na toj poziciji.

Komentara 26

DU
Deleted user
19:59 01.03.2018.

Hajde Budak, demonstrativno napusti ovu tako mrsku ti Rh molim te daj budi dosljedan..Ali! Neće neće slatka mu ustaška kuna.

Avatar ilija.pravednik
ilija.pravednik
20:20 01.03.2018.

Ako nije po mojem onda je prekrsen statut, zakon, ustav..mrššš

HR
Hrvatska
20:24 01.03.2018.

Odlicna vijest.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije