Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubojica u bijegu

Neugodnom podstanaru nema traga, drugog našla zatučenog

'27.11.2011. Rijeka - Mrtav muskarac pronadjen u stanu obiteljske kuce u Marinicima u ulici Bezjako 1a. Ocevid je u tijeku. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL'
'Goran Kovacic/PIXSELL'
28.11.2011.
u 21:30

Policija je u stanu žrtve i u stanu gdje je živio drugi podstanar obavljala očevid, a češljala je i šumu s druge strane ceste

Dalko je bio dobar čovjek, prava poštenjačina. Zadnji sam ga put vidio u četvrtak, imali smo dogovor za subotu, obećao mi je nešto pomoći, ali nije došao pa sam mislio da ima drugog posla, a on je tada možda već bio mrtav - ispričao je u pečenjari na Marinićima Mišo, prijatelj ubijenog 49-godišnjeg Mehmedalije Smailovića, građevinskog radnika kojega je mrtvog u podstanarskoj garsonijeri u dvokatnici na Bezjakima u nedjelju poslijepodne pronašla vlasnica kuće. Policija je i u njegovu stanu i stanu iznad, gdje je živio drugi podstanar, obavljala očevid, a češljala je i šumu s druge strane ceste vjerojatno u potrazi za predmetom kojim je nesretni Dalko usmrćen.

U policiji zasad kažu da istraživanje traje i da je obdukcijom utvrđeno da se radi o nasilnoj smrti, a u Županijskom državnom odvjetništvu potvrdili su da je Smailović ubijen udarcem u glavu tupim tvrdim predmetom i da se za osumnjičenim, osobom za koju postoje indicije da je počinitelj zločina, traga. Prijatelji s kojim se Dalko družio u pečenjari kažu da Dalko nije kockao, nije bio diler i nikome nije dugovao da bi to bili motivi ubojstva, a kako nije bio svadljiv, teško im je dokučiti s kim se mogao tako sukobiti da bi ga taj ubio. I oni su spomenuli da je u istoj kući živio drugi podstanar i da se radi o problematičnoj osobi sklonoj incidentima, no da se Dalko s njim nije družio iako su živjeli pod istim krovom. Za neki njihov sukob ne znaju.

Vlasnica kuće, potresena i u suzama, kazala je da je Smailovića mrtvog pronašla kad mu se nakon povratka s trotjednog puta išla javiti. Kod nje je dugo bio podstanar, već kao član obitelji, uz njega se u kući osjećala sigurnijom. Drugi podstanar, kaže, bio je neugodan čovjek, bojala ga se pa mu nije otkazala stan. Nije bio u kući kad se u nedjelju vratila s puta. Ubijeni Smailović radio je kao građevinski radnik i vozač u Ri gradnji 20 godina. Vlasnik za njega ima samo riječi hvale: bio je vrijedan radnik i dobar čovjek.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije