Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ana Brnabić:

'Neugodno me iznenadila Jandrokovićeva izjava. Pokušala sam dobiti Plenkovića...'

Ana Brnabić
Foto: STAFF/REUTERS/PIXSELL
Autori: Bojan Arežina, Hina
19.04.2018.
u 17:18

- Pokušala sam jučer telefonom dobiti i premijera Plenkovića, on mi se nije javio. To nije dobar signal - rekla je Brnabić

Srbijanski ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je danas da MUP dosad nije dobio zahtjev niti prijavu zbog incidenta koji je bio povod prekida službenog posjeta izaslanstva Hrvatskog sabora Srbiji, objavila je Radio-televizija Srbije (RTS). Premijerka Ana Brnabić rekla je pak kako je negativno iznenađena izjavom šefa Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića te je još jednom osudila incident.

"Ne znam da li se dogodilo. Ja sam samo iz medija vidio za taj incident. Nismo dobili nikakav zahtjev, niti prijavu s tim u svezi", rekao je Stefanović na pitanje novinara o incidentu koji je postao jedna o ključnih vijesti.

Stefanović je najavio da će se MUP angažirati bude li to zahtijevalo tužiteljstvo, ali da prijava nema pa se "to za sada nije dogodilo".
Ministar je, komentirajući tvrdnje kako ne postoji bilo kakva snimka incidenta na kojoj bi se vidjelo kako Šešelj gazi hrvatsku zastavu, rekao da ne zna postoji li uopće na ulazu u parlament video-nadzor, niti postoji zahtjev za tom snimkom.

Upoznat je, kako kaže, s incidentom koji je Šešelj ranije u srijedu izazvao na TV Hepi i on je prijavljen policiji.

Stefanović je potvrdio da postoji prijava protiv Šešelja zbog drugog incidenta, a te da "policija poduzima određene radnje", uz ocjenu da je  tu "riječ o nekoj vrsti sukoba između Šešelja i lidera LSV Nenada Čanka", zastupnika kojem je Šešelj i ranije prijetio.

Ana Brnabić
1/5

Premijerka Brnabić rekla je kako je negativno iznenađena izjavom Gordana Jandrokovića, koji je jučer rekao da su Brnabić i predsjednica Skupštine Maja Gojković pokušale relativizirati incident.

- Moja izjava ne može biti jasnija. Ja direktno, nedvosmisleno i najoštrije osuđujem ponašanje Vojislava Šešelja - rekla je Brnabić novinarima u Beogradu, dodajući kako smatra da je prekid posjeta bila pogrešna odluka te da bi puno bolje bilo da su nastavili razgovore, prenosi RTS.

Istaknula je da su Vlada Srbije, predsjednik i predsjednica Skupštine, učinili sve što je bilo moguće da posjet hrvatske parlamentarne delegacije prođe najbolje moguće.

- Žao mi je, pokušala sam jučer telefonom dobiti i premijera (Andreja) Plenkovića, on mi se nije javio. To nije dobar signal. Srbija ostaje otvorena za suradnju s Hrvatskom i regionalnu suradnju. Ne postoji drugi način za napredak regije osim zajedničke suradnje i dijaloga - rekla je Brnabić.

Vođa SRS-a Vojislav Šešelj danas je na tiskovnoj konferenciji u  Skupštini Srbije rekao kako će nastaviti gaziti  hrvatsku zastavu i potvrdio da radikali nemaju snimku incidenta, a u priopćenju medijima i Skupština Srbije navela je da nema video-snimku incidenta jer je taj dio hola srbijanskog parlamenta gdje su stajale zastave u "mrtvom kutu" kamera skupštinskog video-nadzora.

Komentara 118

Avatar gukaa
gukaa
18:46 19.04.2018.

preprozirno cak i za glasace adezea.kada god HDZu pada popularnost obrate se Seselju za pomoc u marketingu.

Avatar Dalmatinka.
Dalmatinka.
21:14 19.04.2018.

Šešelj je klaun,ali ovi u Hrvatskoj koji ga shvaćaju ozbiljno su još smišniji od njega..

DI
Direkt
18:26 19.04.2018.

Režija HDZ za dizanje rejtinga. Kad si neuspješa ti napadni srbe. Dobar trik koji uvijek pali kod marginalaca. Zaboravili smo IK. Koji smo tupani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije