Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVOSTRUKE CIJENE

Neugodno iznenađenje u Zadru: 'Nije znala da živim u Njemačkoj, pa je rekla – za domaće 350 kn'

Turisti preplavili zadarsku rivu
Foto: Marko Dimic/PIXSELL
1/2
06.08.2021.
u 12:13

Ma da je i trostruko manje, previše je, smatra turistkinja koja ne može vjerovati da bi netko kupio komad odjeće za odlazak na kupanje od nekvalitetnog materijala po cijeni od 100 eura.

Turistima jedna cijena, domaćima druga – već je odavno iskušan princip na hrvatskoj obali koji već dugo izaziva brojne kritike i turista, ali i domaćih. Najčešće je razlika u par kuna, no kako je otkrila Hrvatica koja inače živi u Njemačkoj, razlika i može biti prevelika.  

Svoju priču ispričala je za Fenix magazin.

Tijekom svojeg godišnjeg odmora ušla je u jednu zadarsku trgovinu i neugodno se iznenadila. Pitala je trgovkinju koliko stoji haljina koju bi nosila na kupanje pa čula da je cijena 700 kuna. 

– Jesam li dobro čula, 700 kuna? Za haljinu od poliestera dati 700 kuna? – upitala ju je. 

– To je cijena za strance. Za domaće je 350 kuna – naglasila je prodavačica.

Ma da je i trostruko manje, previše je, smatra turistkinja koja ne može vjerovati da bi netko kupio komad odjeće za odlazak na kupanje od nekvalitetnog materijala po cijeni od 100 eura.

Zahvalila je i izašla iz trgovine.

"Na trenutak sam razmišljala hoću li joj prokomentirati cijenu i reći kako je to nije u redu, ali naposljetku nisam. Svatko tko dodirne tu tkaninu i plati tu cijenu, sam je kriv", napisala je. 

VIDEO: Nevrijeme pogodilo dijelove Hrvatske: U Slavoniji rušeni krovovi i oštećeni automobili

Ključne riječi

Komentara 101

PR
pravednik2
13:50 06.08.2021.

Pitanje ponude i potražnje. Svugdje na svijetu je isto. Nijemci prodaju sat svoga rada za 70-80 eura. Drugima plaćaju max. 15-20 €. Kinezima još manje.

Avatar yumamic
yumamic
13:33 06.08.2021.

Slobodno tržite i kapitalizam. Može tražiti 10.000 eura za krpicu, jednostavno ne kupiš i problem riješen. Ako ima kupaca i po toj cijeni, svi zadovoljni. Stalno jedno te iste teme.

S3
saff_3
14:33 06.08.2021.

tu se švabe čude cijeni persila u lidlovim trgovinama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije