Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kod Dubrovnika

Nesvakidašnji ulov u Jadranu: Iz mora izvukao golemog kapitalca

Vedran Žanetić s ulovom
Foto: podvodni.hr
1/3
19.02.2018.
u 10:51

Vedran Žanetić iz Cavtata ulovio je veliku lignju tešku čak 6,5 kilograma.

Prva priča na samom jugu Hrvatske, u Cavtatu, ovih dana je nesvakidašnji ulov Vedrana Žanetića. On je naime, ulovio golemu lignju tešku čak 6,5 kilograma.

"Gotovo svake zime na jugu Hrvatske totanj se pojavi u plitkom moru, vjerojatno nakon mrijesta. Neki ga pronađu nasukanog, a neki ga ulove. Danas je tu sreću imao Vedran koji je primijetio ovoga, teškog oko 6,5 kg, kako mu se mota oko barke", piše na Facebook stranici podvodni.hr.

"Totanj inače živi u velikim dubinama, najčešće dublje od 500 metara, stoga nije ni čudo da ih je najviše upravo na jugu. U morskim dubinama oko Italije totanji ovih veličina popularni su u dubinskom sportskom ribolovu, gdje ih se lovi slično kao i ostale vrste liganja.

 

Žanetić je kukom iz mora izvukao golemu lignju kojoj se najviše razveselio njegov dvogodišnji sin, piše Dubrovački vjesnik. 

 

 

Komentara 7

DA
davorek1
12:04 19.02.2018.

I moralo ga se ubiti bez obzira što ne valja za jesti? Čemu??

Avatar Gilles Auguste Kremer
Gilles Auguste Kremer
13:20 19.02.2018.

Zašto novinari za slike ubijenih pasa, mačaka i ostalih sisavaca napiše "uznemirujuć sadržaj", a za sliku ubijenog totnja ne stoji taj isti znak upozorenja? Zašto postoje dvostruki standardi? Zar za vas nisu svi životi jednako vrijedni?

BO
borutkorajze
11:56 19.02.2018.

Kako čovjek/autor dođe na ideju da je množina od riječi "totanj", "totanji" - zar ne bi trebalo biti "totnji" ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije