Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 168
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŠKA PRIJEVARA

Nesvakidašnji slučaj iz Istre: Djelatnica pošte s računa klijenta 'domišljato' podigla ogroman novac i zadržala ga

Pixsell/Ilustracija
01.06.2022.
u 08:45

Prema optužnici, ukupno je sebi pribavila nepripadajuću imovinsku korist od 405.500 kuna, a Županijski sud u Puli joj je zablokirao imovinu.

Zbog pronevjere i krivotvorenja službene isprave optužena je 55-godišnjakinja, a optužnicu je protiv nje podigao ODO Pazin. Tereti ju se da je od 2019. do 2019., kao zaposlenica  u poštanskom uredu u jednom gradu na području Istre, izdavala naloge za isplatu novca s računa klijenata.

Te je naloge lažno potpisivala da bi potom s računa klijenata dizala novac. Kako bi prikrila da podiže gotovinu, na  izvadcima o promjenama i stanju na računu unosila je neistinite podatke o stanju računa koje je potom, tako prepravljene, dostavljala klijentima.

Tereti ju se i da je tijekom veljače 2019. nakon što ju je klijent zatražio da sklopi ugovor o štednji te oroči  40.000 kuna, iskoristila njegovo povjerenje kako bi sastavila zahtjev za izdavanje udjela u investicijskom fondu. Taj je zahtjev spomenuti klijent potpisao  jer je bio  uvjeren kako potpisuje ugovor o štednji.

Okrivljenica se tereti da taj zahtjev nije uplatila u fond, već je novac zadržala za sebe. Prema optužnici, ukupno je sebi pribavila nepripadajuću imovinsku korist od 405.500 kuna, a Županijski sud u Puli joj je zablokirao imovinu.  

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
09:42 01.06.2022.

Pronevjera 2019, optužnica 2022. Izuzetno efikasno, zar ne? A što se događa s gosp. Goranom Delićem koji je pronevjerio (ukrao) veće sumu novaca prodavajući građanima bajke i obećavajući povrat kojeg do sada nikad nitko nije vidio.

ZD
ZDRU
08:52 01.06.2022.

Od 2019 do 2019???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije