Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
radnici iz tvornice

Nesvakidašnja krađa u Australiji: Dnevno krali 600 kilograma lososa pa skupili 250 tona

Brexit upends seamless supply chain for France's fish merchants
Foto: PASCAL ROSSIGNOL/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/3
18.01.2021.
u 12:03

Koristili su svoje pozicije u tvrtki kako bi vrhunske proizvode od lososa lažno ocjenjivali kao otpad

Dvije žene i tri muškarca optuženi su za krađu oko 250 tona lososa u vrijednosti većoj od četiri milijuna australskih dolara (oko tri milijuna američkih dolara) iz tvornice za preradu u Sydneyu, priopćila je u ponedjeljak policija Novog Južnog Walesa (NSW).

Policija je istragu započela u prosincu 2020. nakon što je izvršni direktor tvrtke za uzgoj i preradu lososa otkrio da iz njegove tvornice za preradu u Ingleburnu, gradu na jugozapadu Sydneya, nestaje oko 600 kilograma lososa dnevno.

Istraga je rezultirala uhićenjem dviju radnica i trojice radnika tvornica. Svi su dobili otkaz. 

Policija je izvijestila da je petero zaposlenika tvornice "koristilo svoje pozicije u tvrtki kako bi vrhunske proizvode od lososa lažno ocjenjivali kao otpad, koji su potom u vlastitom 'aranžmanu' odvozili iz postrojenja te ih prodavali ili mijenjali za druge proizvode".

Policija je objavila da su spomenuti radnici, članovi sindikata u razdoblju između lipnja i prosinca 2020. navodno ukrali više od 250 tona lososa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije