Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTRAGA Nekoliko stotina tragača u potrazi za Vierom Malovikovom (48)

Nestalu Slovakinju traže i psi tragači

02.11.2008.
u 10:58

Policijski helikopter, brodovi Pomorske policije, ronioci interventne postrojbe, temeljna policija sa psima tragačima, Gorska služba spašavanja i Lovačko društvo “Murter” traže nestalu državljanku Slovačke Vieru Malovikovu (48).

Njezin nestanak je u subotu u 11.30 prijavio 48-godišnji suprug, s kojim je u četvrtak doputovala u Hrvatsku, te su odsjeli u marini Hramina u Murteru, gdje imaju brod. Kako je policiji ispričao zabrinuti suprug, oni su u petak večerali u pizzeriji Kezo u središtu Murtera. Oko 22 sata muž je ustao od stola platiti račun, a supruga je izišla na ulicu sama. Od tada joj se gubi svaki trag.

Potraga za nestalom slovačkom državljankom

Sustavna potraga

- Pretraženo je brdo Gradina i Crnikovac, Betinsko polje, roni se u akvatoriju mjesta te se pregledavaja morska površinu oko otoka Murtera sve do Modrava. Izuzete su snimke nadzornih kamera iz marine Hramina te su obavljeni i još se obavljaju razgovori sa svima koji bi mogli imati korisnu informaciju.

Zasad ne postoji nikakav trag niti sumnja - rekla je glasnogovornica PU šibensko-kninske Marica Kosor. U Murteru ne znaju reći ništa o ovom neupadljivom paru slovačkih turista. Tek se prepričava kako kako su se rastali. Pizzerija, naime, ima dva izlaza. Viera je izašla na jedan, a njezin suprug na drugi. Kad je nije našao na ulici, on je u nekoliko navrata ušao i izašao gledajući gdje bi mogla biti.

Tragovi krvi?
Pretpostavlja se da je sama krenula prema marini gdje su odsjeli i strahuje se da joj se putem nešto dogodilo, iako od pizzerije do njihova broda ima samo nekoliko stotina metara ugodne šetnje slikovitim uličicama i rivom.

U Murteru se raspredaju svavakve priče. Nagađa se da je Viera otišla s ljubavnikom, pa sve do toga da je za nestanak kriv suprug. Neslužbeno se doznaje da su na jednome mjestu pronađeni tragovi krvi. Međutim, još nije poznato je li krv ljudska. Vierin suprug prenoćio je i danas na njihovu plovilu, ali nije se kretao po mjestu.


Viera je sada plavuša valovite kose

Viera je srednje tjelesne građe, visoka 160 centimetara, odnedavno plave valovite kose do ramena, a u trenutku nestanka imala je zeleni šuškavac i traper hlače te crvenkastu torbicu obješenu preko ramena. U Murteru nju i supruga ne poznaju. - Stigao sam samo vidjeti njezina supruga kako plaća račun, ali konobarica mi je rekla da su bili vrlo ugodni, komunikativni i dragi ljudi, za koje je teško i pomisliti da bi im se što moglo dogoditi - rekao nam je Branko Jelić, vlasnik pizzerije.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije