Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAMATIČNA POTRAGA

Nestaloj podmornici ni traga nakon što je uronila u duboke vode, ubrzo im ponestaje kisika

INDONESIA-BANTEN-SUBMARINE-KRI NANGGALA-402
Foto: Zulkarnain/XINHUA/PIXSELL
1/3
22.04.2021.
u 15:37

Ovo je prvi put da je Indonezija izgubila jednu od svojih podmornica, no slična stvar dogodila se i Argentini 2017. godine

Prije otprilike dva dana izgubljen je kontakt s indonezijskom ratnom podmornicom na kojoj se nalazi 53 članova posade. U potragu su se uključile i susjedne zemlje, no imaju samo 72 sata da pronađu podmornicu jer joj je još samo toliko vremena ostalo prije nego što joj ponestane kisika. 

Šest brodova, helikopter i 400 ljudi uključeno je u ovu potragu za podmornicom koja je nestala na otprilike 100 kilometara od obale Balija. 

- Znamo ovo područje, no tu je more jako duboko, kazao je admiral Julius Widjojono za BBC

Posljednji uspostavljen kontakt s podmornicom bio je u srijedu u rano jutro, nakon što im je odobreno da zarone u duboke vode. U međuvremenu je na jednom mjestu pronađeno izlijevanje nafte, što bi moglo upućivati na probleme sa spremnikom goriva, no moguće je i da se radi o signalu kojeg su članovi posade poslali. 

Ovo je prvi put da je Indonezija izgubila jednu od svojih podmornica, no slična stvar dogodila se i Argentini koja je 2017. godine kada je jedna podmornica sa 44 članova posade nestala te je njena olupina pronađena godinu dana nakon. 

 

Danas je Dan planeta Zemlje: Znate li da ima i svoju himnu?

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar lasta mala
lasta mala
16:49 22.04.2021.

Ružna smrt.

Avatar jerko.cvein
jerko.cvein
15:53 22.04.2021.

Njemacki produkt, NATO Quallity

DU
Deleted user
17:37 22.04.2021.

U doba svemirske tehnologije podmornica se još uvijek ne može javiti sve dok ne ispliva na površinu. I ruske i američke podmornice tumaraju skoro bezglavo svjetskim morima jer pod vodom se ne mogu orjentirati niti javiti dalje od par stotina metara.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije