Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesreća u Zagrebu

Dijete poginulo u naletu BMW-a: 'Bio je to prizor koji ledi krv'

Prometna nesreća na Karlovačkoj cesti
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
24.05.2019.
u 08:11

Djevojčica je s ocem prelazila cestu preko zebre kad je BMW dojurio iz zavoja...

Na Karlovačkoj cesti u Zagrebu došlo je do prometne nesreće u kojoj je u četvrtak oko 21.09 sati u naletu vozila poginulo dijete, javila je policija. Promet je nakon nereće bio prekinut.

- Čuo se jaki udarac, kao o neku vreću. I odmah su uslijedili strašni vriskovi. Prizor je to bio koji ledi krv, za svakog roditelja noćna mora. Nažalost po Karlovačkoj ulici vozači divljaju. Ignoriraju prometne znakove, pješake. Doslovno im se žuri u smrt - rekla je za Jutarnji list jedna stanarka koja živi uz Karlovačku cestu.

Nalet vozila, BMW-a krapinskih oznaka, na djevojčicu u dobi od 6 godina dogodio se nadomak kuće u kojoj je stradalo dijete živjelo i u kobno vrijeme bilo je s ocem. Djevojčica je s ocem prelazila cestu preko zebre kad je BMW dojurio iz zavoja. Do mjesta tragedije dotrčala je i majka stradalog djeteta.

Stanovnici Blata upozoravaju da, osim ležećih policajaca, na tom dijelu ceste nema ni adekvatne rasvjete. Mnogi su ogorčeni te svoje kritike iznose u Facebook grupi 'Ja volim Blato!'. Jedna korisnica napisala je sljedeće:

- Dragi vijećnici VMO Blato danas je ugašen život jednog malog anđela na našoj Karlovačkoj cesti na kojoj su “veliki prometni stručnjaci” odlučili kako treba osigurati promet na istoj. E pa mislim da bi te stručnjake trebalo opet pozvati i reći im da svoje diplome zapale jer našoj promernoj situaciji nisu pomogli nego su zaslužni za tragediju koja se danas dogodila. Naime, da su se vratili ležeći policajci koji su nekada bili postavljeni možda do ove tragedije ne bi došlo. No prometni stručnjaci su rekli “da uspornici doprinose smirivanju prometa, ali isto tako štetno djeluju na objekte u neposrednoj blizini u smislu pucanja fasada i statičkog oštećenja objekata uslijed velikih vibracija i buke koju proizvode vozila prolazeći preko njih.”

Iskrena sućut obitelji malene djevojčice! - navela je stanovnica Blata.

 

Komentara 53

JU
juma
00:43 24.05.2019.

Kako rece prije neki dan jedan nas politicar: "Dijete mi je naletjelo na automobil." Zna se to dogoditi, osobito na zebri kao u ovom slucaju i jos kad vozis BMW koji je osobito ugrozen od pjesaka kamikaza. Znam da ovoo nije primjereno, ali toliko sam ljut kad vidim kako stradavaju oni koji su najmanje zasticeni, da bih samo mogao psovati ili nekog zadaviti.

DU
Deleted user
06:36 24.05.2019.

Meni uistinu nije i nikad nece biti jasno kako netko nakon ovakve tragedije moze davati komentare tipa: " ....nosio ankete...sto djete radi iza 21 vani...itd" Zbilja mi ne ulazi u glavu. Koliko zloban, neosjecajan , ma koliki kreten moras biti da tako nešto pomislis, a kamoli napišeš. Ode nažalost jedan mladi život, roditeljima i obitelji sigurno ne trebaju dusebriznici sa ovog portala i iskreno se nadam da ne čitaju ove komentare. Njima isrena sućut, a vama "komentatorima" zelim da vam se na trenutak ukaže mozak pa ce vas mozda biti barem malo sram ...

Avatar miyamoto
miyamoto
08:28 24.05.2019.

BMW je za pametne vozače konstruiran. Na zapadu BMW voze pretežito kulturni ljudi i vozači. Kod nas se za vozače BMW-a veže negativna konotacija iz čiste zavisti. U svakom slučaju provoditi kontrolu brzine i trajno odstraniti s ceste svakog neodgovornog.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije