Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEPRILAGOĐENA BRZINA

Nesreća u Zagrebu: Jaguarom uletio u rotor brzinom 200 km/h pa se slupao

Nesreća u Zagrebu: Jaguarom uletio u rotor pa se razbio
Foto: 24sata
10.04.2020.
u 17:49

Nakon istrage će se znati je li vozač bio pod utjecajem opijata.

U četvrtak oko 20 sati vozač (30) zbog neprilagođene brzine izgubio je nadzor nad vozilom.

Naime, vozio je Jaguara XF kojemu cijena s dodatnom opremom seže 400.000 kuna. Kazaljka na kontrolnoj ploči zapela je na 200 kilometara na sat, a vozač je išao zagrebačkim Jadranskim mostom u smjeru juga. 

Vozač se zabio u prvi lijevi rubnjak te ga je to odbacilo desno, a ondje je zapeo na drugom rubnjaku i zaštitnoj ogradi. Zbog neprilagođene brzine u nesreći su vozač i suvozač (38) lakše ozlijeđeni te su prebačeni u KBC Zagreb. 

Nakon istrage će se znati je li vozač bio pod utjecajem opijata, piše 24 sata.

- Neki su iskoristili ove dane, kada promet nije gust, kako bi stisnuli gas. Bahati vozači, voze do maksimuma i obično su to slabiji vozači u brzim autima. Ovakav Jaguar je u početku skup automobil, no loš je i često se kvari. Vlasnicima je obično 'rupa bez dna', istaknuo je sudski vještak za promet Goran Husinec.

Husinec je rekao kako se podatak zamrznute kazaljke ne može koristiti na sudu kao dokaz za brzu vožnju ali da istražiteljima može poslužiti kao indikator.

- Vjerojatnost, da je toliko vozio, postoji. Kod elektronskih sustava, kad im nestane struje, kazaljka zna zapeti u tom položaju. Ako nema teže ozlijeđenih, vjerojatno je da će dobiti samo prekršajnu prijavu. Obijesnu vožnju tek treba dokazati, rekao je Husinec.

Sudski vještak Husinec je dodao i da takvi vozači, koji razbiju skupe automobile, obično imaju problem s osiguravajućim kućama jer ako ih razbiju zbog divljanja, ne mogu računati na odštetu.

Komentara 33

DU
Deleted user
19:29 10.04.2020.

"Nesreća" je kad auto vožen po propisima naleti na, recimo, mrlju ulja na cesti. Ovo nije "nesreća" nego namjerno ugrožavanje ljudi i imovine.

KL
Koka_Loka
19:13 10.04.2020.

Naplatit mu popravak rubnjaka i ograde. Nekoliko puta.

LE
LeonM
19:05 10.04.2020.

Njega što prije u samoizolaciju u Remetinec prije nego što ubije sebe ili nekoga. Ovo treba tretirati kao pokušaj višestrukog ubojstva.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije