Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uhićen i načelnik

Nesreća u diskoteci u Bukureštu: broj žrtava popeo se na 41

Bukurešt
Foto: Reuters/PIXSELL
1/7
08.11.2015.
u 10:18

Nesreća je potaknula neviđene prosvjede u zemlji protiv političke klase među kojom je raširena korupcija i koju smatraju odgovornom za nesreću.

Broj žrtava požara u diskoteci u Bukureštu naglo je porastao u subotu kada je devet osoba podleglo ozljedama, a vlasti su  zbog zloupotrebe položaja uhitile  Cristiana Popescua Piedonea, načelnika 4. okruga Bukurešta u kojem je diskoteka. 

Broj žrtava te tragedije koja je potresla rumunjsku javnost i zbog koje je pala vlada socijaldemokrata Victora Ponte, sada se popeo na 41.Sedam osoba s teškim opeklinama umrlo je u bukureštanskim bolnicama, doznaje se od medicinskih i vladinih izvora.

Dvije osobe, rumunjski i talijanski državljanin, umrle su u Nizozemskoj, kamo su prevezene dan ranije radi liječenja, rekao je privremeni rumunjski premijer Sorin Campeanu na tiskovnoj konferenciji vlade održanoj u subotu. Stotinjak ljudi, uglavnom mladih, još je u bolnici, među kojima je četrdesetak u "ozbiljnom i kritičnom" stanju, po najnovijim informacijama.

Nesreća je potaknula neviđene prosvjede u zemlji protiv političke klase među kojom je raširena korupcija i koju smatraju odgovornom za nesreću. Premijer Victor Ponta koji je mjesecima pod pritiskom zbog problema s pravosuđem, u srijedu je podnio ostavku.

U subotu je oko 3000 ljudi po procjeni vlasti, uglavnom mladih, izašlo na ulice Bukurešta, petu večer zaredom, tražeći korjenite promjene u rumunjskom društvu. Stotine su prosvjedovale u Cluju, Sibiuu i Temišvaru. Ipak, bili su u puno manjem broju nego dan ranije, kada se diljem zemlje okupilo oko 15.000 prosvjednika.

Konzervativni predsjednik Klaus Iohannis počeo je u četvrtak konzultacije s parlamentarnim strankama, ali i s predstavnicima civilnog društva i prosvjednika - što dosad nije viđeno u Rumunjskoj - kako bi se dogovorili o novoj vladi. Konzultacije će se nastaviti početkom ovog tjedna.

>>Rumunjski premijer podnio ostavku nakon prosvjeda zbog požara u diskoteci

>>Uhićeni vlasnici noćnog kluba u Bukureštu u kojem je poginula 31 osoba

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije