Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLJEDICA NEVREMENA

Nesreća na otoku Palagruži: HGSS pomogao svjetioničaru koji je slomio ruku

Foto: HGSS
1/3
13.11.2019.
u 16:00

- Posada HRZ-a je zajedno s ekipom HGSS-a helikopterom s tog udaljenog otoka u Klinički bolnički centar Split prevezla svjetioničara koji je slomio ruku - javlja HGSS

HGSS je s razlogom sinonim za kvalitetu, hrabrosti i odlučnost, a njihove neustrašive akcije iznova to pokazuju. U svojoj posljednjoj akciji pomogli su svjetioničaru otoka Palagruža koji je slomio ruku tijekom nevremena. 

- Upravo je završena akcija spašavanja na otoku Palagruža. Posada HRZ-a je zajedno s ekipom HGSS-a helikopterom s tog udaljenog otoka u Klinički bolnički centar Split prevezla svjetioničara koji je slomio ruku - stoji na službenoj stranici HGSS-a.

Akciju spašavanja organizirao je Srđan Vrsalović, pročelnik Komisije za helikoptersko spašavanje u HGSS-u, čija je ekipa bila poslana na Palagruža.

- To nije bila nikakva akcija spašavanja. Više rutinski prijevoz. Nas su pozvali jer nije se znalo kakvo će stanje biti jer je more bilo visoko, a doktor je procijenio da bi bilo najbolje za pacijenta da bude prevezen helikopterom. Sletjeli smo na improvizirani heliopad koji je HGSS sredio upravo za ovakve prilike - kazao nam je HGSS-ovac Grgo Puljas koji nam je kazao kako se ne smije zaboraviti uloga HRZ-a u akciji prijevoza ozlijeđenog svjetioničara.

Ključne riječi

Komentara 10

IP
info_punkt
17:06 13.11.2019.

Nominativ je Palagruža, a lokativ je na Palagruži. Naravno, ne trebamo biti strogi prema ljudima koji od škole imaju par godina instagrama i jednu sezonu "Ženim sina".

Avatar Artoo Detoo
Artoo Detoo
16:36 13.11.2019.

Dragi novinaru! Točan naziv otoka je (nom.) Palagruža. To znači da naslov članka treba biti: "Nesreća na otoku Palagruži", a ne "Palagružu". S obzirom da nemate elementarno znanje hrvatskog jezika, savjetujte se s lektorom. Hvala.

JG
jozagulikoza.guli
16:53 13.11.2019.

Bruka. Umjesto da ovom krelcu, koji daje tak glupe i nepismene naslove, date crveni karton, sad ćete ga dat meni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije