Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
e-građevinske dozvole

Neriješeni predmeti svijetlit će crveno

anka mrak taritaš
Željko Mršić/PIXSELL
07.12.2013.
u 17:00

Na ovaj način vidjet će se i koji referent radi više, a tko radi manje te će se izgraditi i sustav stimulacija

Sustav e-građevinske dozvole trebao bi profunkcionirati od Nove godine. Kako objašnjava ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak-Taritaš, time će se napokon moći online pratiti što se događa s građevinskom dozvolom od trenutka podnošenja zahtjeva do njezina izdavanja. U slučaju da se rok za određeni postupak s dozvolom ne ispoštuje, predmet će biti u crvenom.– Primjerice, ako ured ima od 40 zaprimljenih zahtjeva njih 30 u crvenom, zovemo pročelnika i pitamo ga što radi te možemo tražiti stegovnu odgovornost – objašnjava ministrica.

Na ovaj način vidjet će se i koji referent radi više, a tko radi manje te će se izgraditi i sustav stimulacija. Sustav e-dozvola “ubija” korupciju jer je cijeli postupak otvoren i javan.

>> Tim od 220 ljudi bavi se legalizacijom, od 92.000 zahtjeva obrađeno 10.000

Komentara 13

VL
.
19:51 07.12.2013.

Jarko crveno bi trebalo svijetliti neriješeno pitanje postojanja komunisitčko-jugoslavenske bagre na vlasti !

DU
Deleted user
17:11 07.12.2013.

Ovu našu Anku Mrak ministarku Taritaš trebalo bi izmisliti da ne postoji. Pa ona će preporoditi državnu upravu i priije isteka mandata Zokijeve vlade.

BA
Black Angels
11:37 08.12.2013.

pa TVOJ,slucaj ODAVNO svijetli crveno,,,,kad ce se o tome raspravljati....i kad ce konacno netko od danasnjih nazalost vladajuci pokazati mrvicu ljudskosti i podnijeti ostavku jer dokazano je a i svakim danom izlaze neke afere o mutljazi ministara doministara i koga sve vec nema jer su izmislili toliko radnih mijesta da ima vise u vladi i saboru nego radnika po poduzecima,,,,sramota

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije