Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastanak SDP-ovaca u Vrbovcu

Neretvanska grupa zove pučiste na skup

davor bernardić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
25.08.2018.
u 16:03

Novi sastanak mladih gradonačelnika na koji navodno dolazi i Mihael Zmajlović održava se sutra u Vrbovcu pokraj Zagreba

Skupina mladih gradonačelnika SDP-a, tzv. neretvanska skupina, sutra se ponovno okuplja, ovaj put u Vrbovcu. Zanimljivo, ovog puta na druženje nisu pozvani samo sudionici prvog sastanka koji je održan sredinom kolovoza u Pločama, nego i neki suspendirani članovi Predsjedništva SDP-a, konkretno Peđa Grbin i Mihael Zmajlović, a Zmajlović će na sastanak navodno i doći.

Kadrovska pitanja

I dok neki od pozvanih na druženje kažu da se o mogućim nasljednicima šefa SDP-a Davora Bernardića na tom sastanku neće raspravljati, već isključivo o sadržaju koji stranci moraju ponuditi, čuju se i drugačije informacije, da će na sastanku biti riječi upravo o tom ključnom kadrovskom pitanju SDP-a – ostanku ili odlasku Davora Bernardića s čelne pozicije.

S obzirom na to da se na sastanak grupe, za koju mnogi u stranci vjeruju da je kreacija dvojice potpredsjednika stranke Rajka Ostojića i Zlatka Komadine, ovog puta pozivaju i tzv. “pučisti”, očito je da se situacija u SDP-u nastoji malo primiriti prije početka saborskog zasjedanja uoči kojeg se očekuje i da se održi zajednička sjednica Kluba zastupnika SDP-a i stranačkog Predsjedništva.

Tako je barem izglasao Glavni odbor. I dok dio naših sugovornika u SDP-u vjeruje da se najnovijim sastankom šalje još jedna poruka Davoru Bernardiću da mora otići s čelnog mjesta stranke, drugi dio drži da je svrha sastanka smirivanje tenzija i kupovanje još malo vremena za ostanak Davora Bernardića na čelu stranke. Naime, šef SDP-a čini sve da ostane na čelu stranke do europskih izbora. Odnosno, ne želi odstupiti dobrovoljno s mjesta šefa stranke prije toga.

Oteo se kontroli?

A ni Komadina ni Ostojić ne mogu si dozvoliti institucionalno rušenje šefa na sjednici Glavnog odbora.

– Ne vjerujem da će se Bernardić toliko oteti kontroli. Otići će na jesen – vjeruje izvor iz vodstva. 

Nezadovoljan prvim sastankom, Mišel Jakšić preskače drugi

Foto: Damir Spehar/PIXSELL/ Ilustracija

Iako je na prvom sastanku bio sudionik, gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić na drugi sastanak u Vrbovec ne dolazi. Kako se može čuti, Jakšić se ispričao gradonačelničkim obvezama, no pravi razlog navodno se krije u tome da je mladi koprivnički gradonačelnik nezadovoljan što se s prvog sastanka nisu poslale jasne poruke vodstvu stranke – jesu li za odlazak ili ostanak Bernardića.Nije tajna ni da su neki iz tzv. neretvanske skupine Jakšiću zamjerili intervju Globusu u kojem se ponudio za novog lidera.

Plenković i Bernardić na Špancirfestu.

davor bernardić
1/15

Komentara 11

Avatar zajutrak
zajutrak
18:00 25.08.2018.

A joj , umjesto da se prime posla i pameti a ne trkeljati nebuoze i živjeti na naš račun od kada su postali punoljetni, dali su sve od sebe samo da prigrabe sebi .., ljevičari , moš mislit ..., sve karijerista do karijeriste.

Avatar southman
southman
19:08 25.08.2018.

Ne daj se Bero ! Pokopaj partiju !

TR
TrvtkoKomadina01
09:50 26.08.2018.

Drugovi dolaze na pogreb svoje zločinačke partije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije