Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prvosvibanjska povorka

Neredi u Parizu: Policija na prosvjednike baca suzavac

Foto: GONZALO FUENTES/REUTERS/PIXSELL
1/9
01.05.2019.
u 15:17

Francuska policija u utorak je upozorila na moguće prvosvibanjske sukobe  s ekstremnolijevim anarhističkim skupinama, poznatim kao Crni blok, nakon poziva preko društvenih mreža radikalnim prosvjednicima da iziđu na ulice.

Posvjedi protiv politike francuskog predsjednika Emmanuela Macrona nastavili su se i za praznik rada, a neredi su eskalirali do te razine da policija baca suzavac na maskirane prosvjednike u središtu Pariza.

Radnički sindikati i tzv. "žuti prsluci" bili su na ulicama širom Francuske samo nekoliko dana  nakon što je Macron iznio političke prijedloge uključujući porezne rezove u visini 5 milijardi eura. 

Reutersov svjedok rekao je da je interventna policija ispalila suzavac kako bi rastjerala skupinu maskiranih prosvjednika koji su se priključili tradicionalnoj prvosvibanjskoj povorci.

Neki prosvjednici u kapuljačama ili žutim prslucima odgovorili su bacajući predmete na policiju.

Foto: GONZALO FUENTES/REUTERS/PIXSELL

Na televizijskim snimkama vidi se kamion s razbijenim prozorima.

Francuska policija u utorak je upozorila na moguće prvosvibanjske sukobe  s ekstremnolijevim anarhističkim skupinama, poznatim kao Crni blok, nakon poziva preko društvenih mreža radikalnim prosvjednicima da iziđu na ulice.

Vlasti kažu da očekuju oko 2000 prosvjednika Crnog bloka iz Francuske i Europe na marginama tradicionalnog prvosvibanjskog okupljanja.

 

Ključne riječi

Komentara 12

Avatar nekakav
nekakav
18:13 01.05.2019.

samo da usporedim događaje u venezueli i francuskoj... zašto nismo priznali šefove žutih prsluka legitimnih predstavnicima vlasti, a ne da naš plenki ode k merkelici i sa macronom nešto raspravlja oko srbije kosova tunguzije... zašto smo i dalje licemjerni? zar s,o tako brzo i olako zaboravili da su ti isti bili protiv nas na početku naše priče o neovisnoj državi..? isti su oni ostali i dalje, samo smo se mi promijenili i postali ulizice. tuđmana nije zapad volio jer je francek imao neke principe od kojih nije odustajao, unatoč izolaciji. ovi sad... bezveznjakovići, za pola fete na molitvenom doručku kod amerikanca daju sve što im je u ruci i na pameti. hdz sdp hns hsls.. sve je to isto, jad i bijeda. danas nas 'hrane' besplatnim grahom... ajd da vidimo kolko će to proračun grada platiti... da se vidi kolko je to 'besplatno'...

Avatar Tračalo
Tračalo
19:18 01.05.2019.

hoće li EU i SAD priznati samoproglašeni Crni blok za predsjedništvo Francuske Republike i svrgnuti Makrona, kao u Venecueli ili će biti dalje licemjerni?

Avatar Hržić_Danijel
Hržić_Danijel
15:32 01.05.2019.

To je ta demokracija, šta ko pita ljude, baci suzavac, pucaj gumenim mecima, čak su najavili i vojsku i bojevu municiju zakonski uskoro! Zašto ljudi divljaju??? Mnogi su protiv toga ali ne znaju da su mjesecima protestirali mirno, 9 mjeseci a ovi se samo sprdaju s njima, to dovede do frustracija! Samo što energiju usmjeravaju na kriva mjesta, treba sve državne institucije zauzet, sve osim bolnica, parlament prvo i mjesecima ili godinama ako treba ko naši šatoraši se ne micat dok se sva oligarhija koja je imalo imala prste u vasti zadnjih 20 godina ne makne i izaberu novi ljudi, stručna NEOVISNA vlada! DEMOS-CRATOS= vladavina naroda, u današnjem svijetu to je samo pamflet, floskula! Švicarska! Tamo je u prosjeku 10 referenduma godišnje, lani čak 12 i večinu sama država inicira i raspisuje od najbitnijih stvari do naj banalnijih! Svi se pozivamo na Švicarsku, pa oni upravo i jesu tu di jesu jer je demokracija, imaju hrpu veza sa EU koje im pašu ekonomski a nisu dio EU pa da padaju pod diktat kroz DIREKTIVE EU jer šta je direktiva nego diktat kroz koje 75% svih zakona od tamo dolazi samo na bezuvjetno izglasavavnje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije