Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Protiv dogovora

Neredi u Grčkoj: suzavcem na prosvjednike zbog imena Makedonije

Foto: Reuters
1/13
08.09.2018.
u 22:39

Policijski izvori procjenjuju da se okupilo više od 15.000 prosvjednika, od kojih su mnogi nosili grčke zastave

Tisuće Grka prosvjedovale su u Solunu zbog dogovora sa susjednom Makedonijom o okončanju spora zbog imena koji traje desetljećima.

Atena i Skoplje postigli su dogovor u lipnju okončavši višegodišnju ogorčenost između dviju zemalja zbog imena, međutim to je izazvalo žestoke reakcije mnogih nezadovoljnih Grka.

Policija je u subotu ispalila suzavac na prosvjednike koji su se izdvojili iz glavne skupine prosvjednika te su bacali kamenje na oklopne policajce.

1/13

Državna televizija objavila je snimke oklopne policije koja trči za prosvjednicima blizu prepreka podignutih oko parka gdje se održava godišnji međunarodni sajam.

Policijski izvori procjenjuju da se okupilo više od 15.000 prosvjednika, od kojih su mnogi nosili grčke zastave.

Komentara 10

Avatar indigo25
indigo25
10:01 09.09.2018.

Grci su se izgleda isprofesionalizirali za prosvjede, pa samo to rade.

PO
POBROZDS
05:23 09.09.2018.

tuču se zbog Makedonije a talib@ni koji dolaze? lol

MA
Marko1337
12:37 09.09.2018.

Grcima bi trebalo zabraniti ime velikih Grka, jer ovo što se danas naziva grcima nema ništa zajedničko sa velikim Grcima iz slavne povijesti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije