Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik HND-a osudio marasa

'Neprihvatljivo je kolege s HRT-a izbacivati s javnih konferencija za medije'

Hrvoje Zovko
Foto: Tomislav Miletić PIXSELL
25.02.2019.
u 13:00

Ono što HRT sad jedino može napraviti jest da bezuvjetno povuče sve te tužbe, kazao je Hrvoje Zovko.

Nakon što je SDP-ov Gordan Maras danas zamolio HRT-ovu novinarsku ekipu da se udalji s SDP-ove konferencije za medije, uz obrazloženje da se SDP pridružio bojkotu protiv HRT-a, zamolili smo za komentar tog poteza predsjednika Hrvatskog novinarskog društva Hrvoja Zovka.

–  Valjda se zna što bojkot znači. Bojkot koji je protiv HRT-a pokrenuo GONG, te su mu se do sada pridružile i brojne druge civilne udruge, kao i neke političke stranke, podrazumijeva da oni koji sudjeluju u bojkotu ne odlaze na HRT, odnosno ne gostuju u njihovim emisijama. A posve je neprihvatljivo da se kolege i kolegice s HRT-a ometa ili izbacuje s konferencija za medije koje su javne.

Pozivamo političare da ne politiziraju novinarski prosvjed koji će se održati u subotu i koji se odnosi na ukupno stanje novinarske i medijske scene, čiji je dio i HRT koji je pokrenuo dosad nezabilježen križarski rat tužbama protiv Hrvatskog novinarskog društva, vlastitih novinara i novinarki te ostalih medija. Ono što HRT sad jedino može napraviti jest da bezuvjetno povuče sve te tužbe – kazao je Hrvoje Zovko.

Ključne riječi

Komentara 26

DU
Deleted user
13:28 25.02.2019.

predsjednik društva koje nije novinarsko a najmanje hrvatsko. hrvatsko u naslovu kao i imena i prezimena pojedinaca služe samo kao smokvin list za organizaciju koja vodi specijalni rat protiv rh.

PR
Princeza
13:32 25.02.2019.

Maras ima mozak velicine graska.

VE
velist
13:11 25.02.2019.

To je demokracija i sloboda govora, tj. Maras slobodno može odlučiti tko smije, a tko ne smije slobodno izvještavati. ;)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije