Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Erdogan:

'Neprihvatljivo je da Turska ne smije imati atomsko oružje'

Recep Tayyip Erdogan
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
04.09.2019.
u 23:13

Neke zemlje imaju rakete s nuklearnim glavama, ne jednu ili dvije. A nama kažu da ih ne smijemo imati. Ja to ne mogu prihvatiti, kaže turski predsjednik

Turski predsjednik Tayyip Erdogan izjavio je u srijedu kako je neprihvatljivo da nuklearne sile zabranjuju Ankari da se domogne atomskog naoružanja, ali nije rekao ima li Turska doista takvih planova.

"Neke zemlje imaju rakete s nuklearnim glavama, ne jednu ili dvije. A nama kažu da ih ne smijemo imati. Ja to ne mogu prihvatiti", rekao je Erdogan na stranačkom skupu u gradu Sivasu na istoku zemlje.

"Nema razvijene zemlje na svijetu koja ih nema", dodao je. No, istina je da puno razvijenih država ne posjeduje nuklearno oružje.

Turska je 1980. potpisala Sporazum o zabrani širenja nuklearnog naoružanja i 1996. Sveobuhvatni sporazum o zabrani nuklearnih pokusa koji zabranjuje nuklearne detonacije u bilo koje svrhe.

"Blizu nam je Izrael, gotovo smo susjedi. Oni druge narode plaše time što imaju (nuklearno oružje). Nitko ih ne smije ni taknuti", rekao je Erdogan.

Strani analitičari procjenjuju da Izrael posjeduje značajan nuklearni arsenal. Izrael u tome smislu vodi dvosmislenu politiku i ne želi ni potvrditi niti opovrgnuti da ima nuklearne sposobnosti.

Komentara 20

SA
samograd
07:25 05.09.2019.

Što o tome kaže Fazilet i njezine kćeri,one imaju problema na pretek al ih bar pitajte!

BB
Bruno_Bear1
09:16 05.09.2019.

Još jedan diktator bi atomsko oružje prvenstveno da terorizira svoj narod poput putina i sličnih

Avatar mason
mason
07:05 05.09.2019.

Tak su tvoji rodaci iz BG pashaluka prkosili zapadu pa nisu imali za snitu kruha.Vidi se da ste iste krvi. A tesko onom kog Rus hrani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije