Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
goran radman

'Neprihvatljivo da se program HTV-a prekida reklamama za odreske'

okrugli stol (1)
Foto: Petar Glebov/Pixsell
1/3
25.02.2013.
u 22:27

Radmanov ideal je povratak na profesionalizam koji je 70-ih godina prošlog stoljeća krasio Zagrebačku televiziju

Glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman smatra da na javnoj televiziji ima previše zaposlenih s obzirom na to kakav program trenutno proizvodi, ali da će tek plan restrukturiranja pokazati hoće li biti potrebna otpuštanja. Posebno ga zabrinjava što na HRT-u ima previše starijih zaposlenika te što je jako loša kvalifikacijska struktura.

Njegov ideal je povratak na profesionalizam koji je 70-ih godina prošlog stoljeća krasio Zagrebačku televiziju. Odmah je dodao da ne želi vratiti jednopartijski sustav za što su ga, požalio se, već neki optužili.

Priznao je da HTV-ov Dnevnik gubi bitku u gledanosti s privatnim televizijama te se zauzeo za to da se u javnom prostoru ograniče komercijalni sadržaji. Po njemu je neprihvatljivo da se program HTV-a prekida reklamama „za odreske od 9,99 kuna“.

Ove ocjene stanja na HRT-u Goran Radman iznio je na okruglom stolu kojeg je pod nazivom „Televizija 21. stoljeća“ organiziralo veleučilište VERN.

U Raspravi su sudjelovali i Johaness Züll, predsjednik Uprave RTL-a Hrvatska i Dražen Mavrić, predsjednik Uprave Nove TV, a moderator je bio Dražen Klarić.

Čelnici najznačajnijih nacionalnih televizija složili su se da je zbog gospodarske situacije i smanjenja marketinških budžeta medijsko poslovanje danas postalo vrlo teško.

- Iako potrošači danas konzumiraju sadržaj i vijesti putem različitih platformi i s različitih mjesta, središnje informativne emisije i dalje čine najznačajniji udio u gledanosti. Odgovornost novinara i urednika stoga je predvidjeti što publika želi gledati, izjavio je Johaness Züll, predsjednik Uprave RTL-a Hrvatska dodajući da je TV program u Hrvatskoj najbolji u regiji.

Posljedice prilagodba aktualnim i budućim tržišnim i potrošačkim trendovima bit će konsolidacija troškova i povećanje produktivnosti. Medijski stručnjaci i novinarska struka morat će se prilagoditi potrebama publike.

Komentara 14

OB
-obrisani-
20:47 26.02.2013.

Radmanov ideal je povratak na profesionalizam koji je 70-ih godina prošlog stoljeća krasio Zagrebačku televiziju ********************************************** Ima li veće ironije, licemjerja i idiotarije nego kada se ovako nešto napiše, bez obzira je li to izvorno izrekao ovaj jadni ocvali skojevac ili ne ? Ali onda je TV bila profesionalna po ukusu, mjerilima i ocjenama Partije, a i danas se sa ovom Vladom i ovim sinom Titovog partizana sa Pantovčaka, nalazi u istom okuženju pa će možda i danas HTV proglasiti profesionalnom, samo da su YU-partizanski filmovi i program na ekavici uvede svaki dan, a ne samo tri-četiri puta tjedno.

DI
Dupin iz Kupe kod Siska
23:56 25.02.2013.

Zbog igrica na HTV u imam loše mišljenje o SDPu. U par mjeseci potpuno sam prekrižio SDP. Ste jučer vidjeli veličanje Vojka Obersnela u dnevniku? Kakav prilog našim novcem. A rugali se HDZu

AN
andrijacatch
23:44 25.02.2013.

Neprihvatljivo je da se odresci reklamirajiu za 9.99 na HRTu!!!!! Naravno, ova HRT elita jede dosta skuplje odreske a ne ove jeftinjake i normalno da im nije ugodno to gledati. A to što većina ljudi gleda da li da kupipi hrenovke ili te za 10 kn ili one druge za 15 kn, to naravno ovu gospodu ne znima. Neka jedu kolače, reči će. Reklame za kolače su OK!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije