Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSLJEDNJE UPORIŠTE

Nepregledna linija: Borci Islamske države predali se sirijskim snagama

Foto: Screenshot
22.03.2019.
u 14:33

– Naše snage pokušavaju ih prisiliti da se predaju, no sukobi se nastavljaju – kazao je Mustafa Bali, glasnogovornik Sirijskih demokratskih snaga

Sirijske demokratske snage, uz potporu zračnih udara koalicije koju vodi SAD, borile su se tijekom noći s militantima Islamske države na području Baghouza.

Posljednje je to uporište na kojem se nalaze pripadnici Islamske države koji su se povukli u špilje.

– Naše snage pokušavaju ih prisiliti da se predaju, no sukobi se nastavljaju – kazao je Mustafa Bali, glasnogovornik Sirijskih demokratskih snaga, javlja Reuters.

Iako je poraz Islamske države u Baghouzu okončao ''stisak'' nad naseljenim teritorijem, oni ipak ostaju prijetnja zbog boraca koji djeluju na udaljenim teritorijima i sposobni su za izvođenje napada.

Dio boraca ipak se odlučio predati sirijskim snagama. Novinar Mohamed Hassan snimio je velik broj boraca raznih nacionalnosti koji su se u Baghouzu odlučili predati. Novinar neprekidno hoda gotovo dvije minute i snima borce kako stoje u redu i čekaju na predaju.

Ključne riječi

Komentara 42

Avatar niwrad
niwrad
14:55 22.03.2019.

Spremni su za put prema EU, gdje će ih EU lideri nahraniti, utopliti, udomiti, pružiti im psihološku i medicinsku skrb, te omogućiti im da žive na grbači radnog naroda, a oni će za uzvrat klati, silovati i bacati bombe.

AD
adler77
15:21 22.03.2019.

Svu bandu pokokat i zatrpt smetlare oni i njihova drzava... Gnjide

DU
Deleted user
17:16 22.03.2019.

Zbog čega NOVINARI tu krvoločnu stoku nazivaju borcima?.... borac ima neki kodeks časti..... ovo je rulja divljaka......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije