Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRAKORAZVODNA PARNICA

Nepravomoćna presuda: Sutkinja poništila ugovor odvjetnice koja je tražila 497.189 kuna za bračni spor

24.11.2022.
u 10:00

Sutkinja presudila da je ugovor o zastupanju antedatiran te protivan Ustavu, propisima, moralu društva i Odvjetničkom kodeksu jer se Ivana Knezović koristila neiskustvom i lakomislenošću Mile Žulj

Komentara 9

BR
Brankko
19:35 24.11.2022.

U jednom postupku na suprotnoj, tuženoj strani bili su jedan moj rođak, njegova majka i njegova žena. imali su na početku jednoga odvjentnka, no u nekom času svako od njih najmilo je svojega posebnoga. Zašto, teško je reći, možda su računali da će postupak dobiti (nisu ga dobili), jer bi onda sve troje dobilo iznos 3 puta troškovi, a kada je jedan odvjetnik, on bi dobio 1,2 puta troškovi. SVe se može dgovoriti,zar ne?

LE
lektor
14:50 24.11.2022.

Babe su vražje. Nakon rastave žele uništiti bivšega, a advokatica najbolje zna koliko joj ima dati i odakle.

BR
Brankko
19:32 24.11.2022.

Na žalost, ima neka količina odvjetnikaa koja zaista vara starnke ne upoznajući ih s tarifnim pravilnikom. Jedno iskustvo s jednim "uglednim odvjetnikom" prije dvadesetak godina: Odvjetnik je zastupao mene i bratića protiv tužene strane. Kada odvjetnik zastupa više nego jednu osobu, po TP za drugu, treću, četvrtu, petu, šestu osobu (koje istovremeno zastupa u jednom postupku) dodaje se 10%, od sedme na dalje iznos se ne povećava. Ne sjećam se točnoga iznosa, jednu je stvar trebalo platiti odvjetniku recimo 700 K. On je uredno od nas tražio 700+700, iako po TP ima pravo na 770. Za to s pravilikom doznali smo, kao i mnogi drugi ljudi, mnogo poslije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?