Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAGAN KOVAČEVIĆ

Nepoznati život uhićenog šefa Janafa: 'Baja iz Drenovca'

Dragan Kovačević u obiteljskom dvorištu u Brodskom Drenovcu 2014. s tamburašem Stankom Šarićem (lijevo) i dožupanom slavonsko-požeškim Vedranom Neferovićem (desno)
Foto: DUŠAN MIRKOVIĆ/PIXSELL/REUTERS
1/6
25.09.2020.
u 21:07

Utjecajni obiteljski klan Dragana Kovačevića lokalni novinari nazivaju “pleterničkim Kennedyjima”.

U ožujku 2014. u dvorištu domaćina Franje Kovačevića u Brodskom Drenovcu, selu u istočnoj Hrvatskoj između Pleternice i Slavonskoga Broda, natiskalo se svakojakog svijeta. Prigoda je bila iznimna, značajna za taj kraj: pokladno jahanje koje je okupilo pedesetak konjanika iz dvije županije i šest konjskih zaprega te tako podsjetilo na lijep slavonski običaj. Pristiglo je i poznatih lica, uglednika, s njima i novinari i fotoreporteri.

Baja iz Drenovca

Šest godina kasnije, već letimični pregled fotografija s uzvanicima otkriva kako su sva ta lica danas prepoznatljiva u svakom dijelu Hrvatske. Među jahačima koji su ujahali u dvorište obitelji Kovačević toga dana bio je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, kojeg će javnost kasnije prepoznavati po optužbama supruge Mare za obiteljsko nasilje. Tu je i donedavni saborski zastupnik HDZ-a Franjo Lucić, katapultiran u središte zanimanja javnosti zahvaljujući seks-skandalu nakon objave eksplicitnih fotografija snimljenih u ženskom međunožju. Među uzvanicima u domu Kovačevićevih našla se i pleternička gradonačelnica Antonija Jozić.

Na konju se našao i bivši župan, predsjednik Županijske skupštine i gradonačelnik Pleternice Marijan Aladrović, otac aktualnog ministra rada Josipa Aladrovića. Aladrovići su, naime, bliski rođaci obitelji Kovačević: domaćin Franjo Kovačević i baka Josipa Aladrovića su brat i sestra.

Dragan Kovačević u obiteljskom dvorištu u Brodskom Drenovcu 2014. s tamburašem Stankom Šarićem (lijevo) i dožupanom slavonsko-požeškim Vedranom Neferovićem (desno)
1/11

Bio je tu još jedan zaljubljenik u konje, frontmen nekadašnjih “Zlatnih dukata” Stanko Šarić, na fotografiji snimljen s tada istaknutim HNS-ovcem dr. Draganom Kovačevićem, rodom iz Brodskog Drenovca, čiji je otac Franjo toga dana na petkilometarskom putu ugostio jahače i počastio ih tradicionalnim slavonskim specijalitetima. Ovaj potonji, posrnuli šef Janafa, danas ne silazi s naslovnica još od uhićenja, ali njegov strmoglavi pad nije iznenadio lokalne novinare koji ga u svojim napisima već godinama nazivaju “bajom iz Drenovca”.

– Bolje upućeni izvori tvrde da je upravo Dragan Kovačević bio jedan od zaštitnika, suradnika, lobista, a između ostaloga i rođak ekipe koja drma tim krajem, ali i šire  – kaže novinar Ante Mandarić.

Zaposleni šogori

Potom otkriva još jednu zanimljivost, da dužnost ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Požeško-slavonske županije obnaša veterinar Mato Matijević, ujedno i šogor ministrova oca Marijana Aladrovića, za vrijeme čijeg je predsjedanja Županijskom skupštinom imenovan na to mjesto. U isto vrijeme na poziciju ravnatelja Županijske uprave za ceste Požeško-slavonske županije imenovan je još jedan šogor Marijana Aladrovića, Mijo Jozak. 

 

Komentara 155

RO
roland
21:24 25.09.2020.

Mato Crkvenac! Ministar financija u vladi SDP-a koji je prvi dan u Banske dvore došao biciklom! Populistički! A sada vodi financije zeta mu Dragana Kovačevića. Tko je Draganu Kovačeviću napisao mentorirao doktorat?

DU
Deleted user
21:26 25.09.2020.

Nikako mi nije bilo jasno kako je proglašen stručnim kadrom da ga s 30 godina uguraju u vrh ZG Holdinga, a sad je sve jasno, sprega Račan-Crkvenac

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
21:18 25.09.2020.

SDP ima svoje Sanadera ali puta 10...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije