Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smatrali su ga genijalcem
Povratak na članak

Nepoznati Slobodan Praljak - Obiteljsku kuću dao je mladoj obitelji bez stana

Sjedio je u školskoj klupi sa Šuškom i smatrali su ga genijalcem, na baušteli u Njemačkoj zarađivao je za studij na tri fakulteta

Komentari 149

DU
Deleted user
23:02 01.12.2017.

EVO TKO JE COVJEK KOJEG PROGLASISE ZLOCINCEM: Zovem se Salih Pehilj sin Halila. Rođen sam 2O.9.1936. god. u Nevesinju.Prebivam u Mostaru, na adresi--- Po narodnosti sam Bošnjak. Na traženje obrane Slobodana Praljka. protiv kojeg se pred Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju vodi kazneni postupak. pod brojem lT-04-74-PT dajem slijedeću IZJAVU Prilikom agresije na grad Mostar u aprilu 1992.god. iz Mostara došao sam u Republiku Hrvatsku, mjesto Pisak, u vikendicu gospodina generala Slobodana Praljka, Moja supruga Mesudija Pehilj i ja bili smo izuzetno dobro prihvaćeni od strane generala Praljka i njegove porodice. Sa nama u Pisak, kod generala Praljka, došla je i gospođa Bišćević Kimeta sa dvoje male djece. U Pisku smo našli moju kćerku Pehilj Gelev Aidu sa svoje dvoje djece i Čelebić Dunju sa dvoje djece. Nakon nekog vremena došli su i Čelebic Gelev Ziba sa suprugom Gelev Kirom. U vikendici generala Praljka bila je i Čelebić Aršinović Habiba. U Pisku smo boravili kod generala Praljka oko 7 mjeseci, a onda smo prešli na drugu adresu. jer je prostor bio pretijesan za toliko ljudi koji su u njemu boravili. Za svo vrijeme boravka u vikendici generala Praljka nismo plaćali stanarinu niti najamninu već smo, kao i ostali, tretirani kao gosti. U Republici Hrvatskoj boravili smo do jula 1993. a tada smo otišli u Njemačku. Ova izjava koju sam dao je istinita, točna i prema mojem najboljem znanju i sjećanju. U Ljubuškom. 17.1 .2005.god. Salih Pehilj

VL
IJ
ijatebi
22:21 01.12.2017.

A u Sisku MOST nije dao na sjednici gr.vijeća da se održi minuta šutnje iako je branio Sunju i Sisak.

VL
Avatar Abcda
Abcda
23:08 01.12.2017.

Legenda odlazi u vjecnost. U Haagu, farsu je pretvorio u tragediju. Za 5 sekundi .

VL
CA
carlo20
02:43 02.12.2017.

Znači, generalu Praljku, koji kad je došao na Baniju počeo skidati ustaška obilježja i zabranjivati nasilje nad Srbima, koji je prilikom preuzimanja vojarni u Mostaru nastojao da prilikom napuštanja nikom ne padne dlaka s glave, koji je u Hercegovini nastojao zavesti red koliko je moguće i zbog toga došao u sukob s Tutom i praktički smijenjen, oženio Bošnjakinju, prihvatio njezinu djecu kao svoju, u svom stanu zbrinjavao bošnjačke izbjeglice, slao oružje za Sarajevo, bio na čelu humanitarne pomoći koja je išla za istočni Mostar Bošnjacima... da se njemu sudi zato što nije spriječio nekoliko ubojstava nedužnih civila. To je jednako kretenski kao kad bi Plenkoviću sudili zbog ovog zadnjeg ubojstava u Zagrebu kada je ljubomorni muškarac ubio svoju bivšu curu. Nije ih spriječio, a bilo mu stoput lakše nego Praljku u ratnom stanju. Uglavnom, velka nepravda, u Hagu se nisu gledali dokazi nego se Hrvate jednostavno trebalo osuditi da se izjednači krivnja na sve tri strane, računali su u Hagu suci da će Praljak i društvo nakon odležane 2/3 kazne za godinu do dvije dana izači na slobodu i oni su svoj posao obavili, ali Praljak im je svima pokazao što su principi i da ne pristaje na njihovu političku osudu i relativizaciju zločina.

VL
DU
Deleted user
22:34 01.12.2017.

Potpuna podrška Generale

VL
Avatar Abcda
Abcda
23:19 01.12.2017.

Meni se cini, nadam se da se ne varam, da neki novi vjetar puse na ovom portalu, da su manje anti-hrvatski. Sto se dogodilo u zadnjih par dana ??

VL
SD
sdpesticid
22:35 01.12.2017.

kakvo je to sad naručeno pranje presude kad su hrvatski političari sami debelo doprinijeli presudi čestitom čovjeku ? što ostaje hrvatu nakon toga ? mrtav hrvat i još kazna. to je opus dosadašnje hrvatske politike kojoj domoljublje ima jedno sasvim drugo značenje.

VL
ST
stipe123
23:31 01.12.2017.

Blaženi Slobodan Praljak! Amen.

VL
CA
carlo20
02:57 02.12.2017.

Pročešljao sam presudu Haga za razliku od mnogih ovdje trolava bošnjačkih i srpskih i mogu samo reći jadno da jadnije ne može biti. Sud je Praljka osudiio jer je u Vakufu u borbama za grad poginulo 7 civila i u prozoru 2, za Mostar je oslobođen i suluda je teza suda kako je to bio udruženi zločinački poduhvat i kako je Praljak osobno za to odgovoran. Bacaju se spinovi i laži o nekakvim logorima, a nikakvi logori nisu postojali, nego sabirni centri sa zarobljnicima koji su tamo bili zbog sigurnosti njihove i građana. U tim čuvenim logorima smrti je po presudi preminuo jedan zatvorenik i nakon par mjeseci jos trojica. Za nehumane uvjete, koji se ni u promilima ne mogu mjeriti sa bošnjačkim i srpskim logorima gdje se ginulo masovno. Znači presuda o takvim kaotičnim uvjetima s tako malo žrtava nikako ne može biti uzp, neki od osuđenika vjerojatno jesu krivi zbog propusta, ali suluda presuda za uzp i osuda Praljaka koji je najzaslužniji za maksimalnu kontrolu kaosa koja je bila moguća je potpuno zlonamjerna jer je on netko ko je učinio sve što je bilo moguće da se zaštiti svaki civil.

VL
DU
Deleted user
10:50 02.12.2017.

Biografija je manjkava. Fali: onda mu je Tuđman dao tvornicu Chromos, koju je uspješno zbrisao sa lica zemlje na Radničkoj cesti u Zagrebu i otpustio par tisuća radnika. Danas na tom mjestu Praljaci imaju neboder.

VL
KA
kacavenda
23:08 01.12.2017.

Gospon

VL
DU
Deleted user
02:00 02.12.2017.

Tražim oduzimanje mora Bosni pošto je dio udruženog zločinačkog poduhvata. Kao Hrvat više ne priznajem izlaz na more BIH pošto je rezultat zločinačkog poduhvata. Tražim od Sabora HR ratificiranje takve situacije, i micanje Bosne od pristupa Jadranu. Zločinci im to dali, zločinci im to mogu i oduzeti.

VL
GU
Guljevina
06:42 02.12.2017.

Veliki covjek i moralna vertikala, hvala mu za sve sto je učinio.

VL
SK
skategat
11:19 02.12.2017.

pa kad ćemo konačno nešto pročitati o tome kako je uništio Chromos i kolike tisuće njegovih kvadrata je prisvojio. sad je sve u vlasništvu njegovog posinka, lako je provjeriti. odakle?

VL
NA
narod1
11:20 02.12.2017.

Praljak, Šušak i ekipa. Zlo Hrvatskog naroda. Kao i nekad Pavelić, Budak i žgadija

VL
KO
kontraš
08:13 02.12.2017.

Sve je to lepo ali on je zvanicno ratni zločinac.

VL
NA
narod1
11:09 02.12.2017.

Dpkle ćemo mi Hrvati biti taoci Hercegovaca koji brane svoje zločince

VL
DR
Draš
22:42 01.12.2017.

Šteta ,za koju godinu će se iči u zatvor ako ga javno nazovemo junakom kao što ćemo i ako budemo Mladića nazvali zločincem.

VL
GV
golub Vaso
10:13 02.12.2017.

po komentarima se vidi da je Hrvatska bolesno društvo, zato podrška onima koji se evakuiraju iz zemlje gdje se slavi pravomoćno osuđen ratni zločinac

VL
RZ
Rocky.Zg
22:58 01.12.2017.

Lijepo je čitati o njegovom životu. Sad dajte malo o životu žrtava civila koje su pobile jedinice pod njegovim zapovjedništvom.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.