Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uzroci nesreće

Nepoznate osobe bile u kabini srušenog poljskog aviona

poljska (1)
AFP
19.05.2010.
u 14:04

Jedna od tih osoba je identificirana, ali istržitelji još uvijek nisu otrkili njezin identitet. U padu aviona poginuli su poljski predsjednik Lech Kaczynsky i još 95 osoba.

Osobe koji nisu bile članovi posade bile su u kokpitu aviona u kojemu su poginuli predsjednik Poljske Lech Kaczynsky i još 95 osoba, otkrila je istraga koju zajednički vode poljske i ruske vlasti.  Jedna od tih osoba je identificirana,  ali istržitelji još uvijek nisu otrkili njezin identitet. Istraga je potvrdila da je posada aviona prije pada u dva navrata bile upozorena da su uvjeti za slijetanje iznimno nepovoljni.  

Avion ispravan

- Službenik zračne kontrole dva je puta ponovio da je vidljivost jedva 400 metara te da ne postoje uvjeti za slijetanje, rekao je Aleksej Morozov, predsednik istražne komisije. Predsjednički avion, koji se srušio u blirzini ruskog grada Smolenska 10. travnja 2010. godine, bio je u potpuno ispravnom radnom stanju kada je pao.

- Istraga je utvrdila da nije bilo terorističkog napada, eksplozije, požara, niti kvara na opremi, istakla je načelnica Tatjana Anodina, ističući da su motori letjelice radili do trenutka kada je on udario u zemlju.

Otvorena kabina

Ona je precizirala da identifikaciju glasova osoba koje nisu pripadale posadi aviona, a koje su se nalazile u pilotskoj kabini, otežava činjenica da su vrata kabine tijekom slijetanja aviona bila otvorena.

Ključne riječi

Komentara 15

ST
standup
14:37 19.05.2010.

Poljaci nimaju sricé sa Rusima....

UK
Ugo Kajvez
14:44 19.05.2010.

Dobro jutro, ..... stare vijesti ......

SI
sikert
10:35 20.05.2010.

kada nešto stoji uspravno (ormar, vješalica ili čovjek) mogu se SRUŠITI a avion može PASTI kao što padne jebuka sa stabla, padne kamen jer nije ispravno napisati \"SRUŠENOG POLJSKOG AVIONA\", priozilazi da ga je netko srušio sa police za knjige a ne da je pao iz zraka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije