Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAPLJENA DROGE

Nepopravljivi se Njam-Njam poslije oružja bacio na drogu

trava (1)
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/3
22.11.2010.
u 11:51

Uhićeni su Ivan Miličević i Romeo Džidić iz BiH te Melvin Čomić i Ervin Mlačić iz Trogira. Droga je krijumčarena iz BiH

Ivan Miličević (46) i Romeo Džidić (23) iz Mostara te Melvin Čomić (46) i Ervin Mlačić (46) iz Trogira uhićeni su zbog sumnje u zloporabu droga, a policija je zaplijenila 14 kilograma marihuane, čija se vrijednost procjenjuje na 700.000 kuna. Kako je priopćila PU splitsko-dalmatinska, akcija je provedena u suradnji Odjela kriminaliteta droga i kaštelanske policije.

Droga stigla iz BiH

Miličević i Džidić sumnjiče se da su iz BiH u Hrvatsku prokrijumčarili 14 kilograma marihuane, koju su zatim predali Čomiću. On ju je spremio u drvarnici svoga stana u Trogiru. No, sumnja se kako je prošlog četvrtka angažirao Mlačića, koji je marihuanu premjestio u garažu 38-godišnjaka iz Trogira a da ovaj za to uopće nije znao.

Na izvanrednoj konferenciji za novinare u PU splitsko-dalmatinskoj Dušan Jenjić, načelnik Odjela za droge, jučer je kazao kako je policija pretragom stana u Kaštelima kojim se služe dvojica osumnjičenika 18. studenoga našla vagu, pribor za pakiranje droge i oko 15.000 kuna. U subotu su pretražili garažu u Trogiru i našli 14 kilograma marihuane.

Čomić je policiji dobro poznat. Ima 20-ak kaznenih prijava, među njima i za pokušaj ubojstva 2002., kada je kuhinjskim nožem ubo Srećka V. Džidić i Miličević također su višestruko prijavljivani zbog droga, oružja i krađa, a najzanimljivije lice u tom društvu koje je privedeno istražnom sucu Županijskog suda u Splitu svakako je Miličević.

Građevinski poduzetnik
Taj Mostarac, koji uz BiH ima i hrvatsko državljanstvo, u Mostaru je bio poznat po nadimku Njam-Njam jer je nekada držao gril koji se tako zvao. Bavio se građevinarstvom, a policija u BiH prijavljivala ga je zbog šverca automobila i krivotvorenja isprava, no te prijave nisu rezultirale sudskim postupcima. Što se tiče Hrvatske, tu se “proslavio” 2005., kada je 23. prosinca zajedno s Branimirom Miljićem bio uhićen zbog nedopuštenog držanja oružja i eksplozivnih tvari, a tada je zaradio i kaznenu prijavu za krijumčarenje oružja. Njih su dvojica tada uhićena na jednom parkiralištu u Sigetu, a policija je u alfi mostarskih tablica našla deset strojnica “micro uzi”, deset prigušivača, dvadesetak spremnika te stotinu komada streljiva kalibra 9 milimetara.

Ta policijska akcija tada je provedena u suradnji s tadašnjom POA-om, a oružje koje se obično koristi u obračunima među kriminalcima bilo je namijenjeno kriminalnim skupinama zapadne Europe.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar klimavi
klimavi
15:43 22.11.2010.

ne znam samo po kojoj to računici košta sedamsto tisuća

CU
cunt
17:22 22.11.2010.

a di je to \'palo\' idem ja \'\'tražiti\'\'

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije