Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR BANOŽIĆ REAGIRAO

Neopozive ostavke podnio dio članova OO Nuštar, stranku napustio i zamjenik načelnika Općine Bogdanovci

23.03.2021.
u 14:18

U dopisu prozivaju i predsjednika OO HDZ-a Nuštar Ivana Nedoklana da nije posljednja dva mjeseca sazvao sjednicu OO kao i da na dnevni red nije želio uvrstiti predložene točke

Nastavljaju se problemi unutar HDZ-a Vukovarsko – srijemske županije ali trend izlazaka iz stranke dijela članova. Poslije 27 godina članstva HDZ je napustio i zamjenik načelnika Općine Bogdanovci Mario Pavlović koji je tu dužnost obnašao u dva mandata.

- Napustio sam stranku radi neslaganja unutar općinske organizacije stranke u Bogdanovcima. Problem je nastao oko kandidata za lokalne izbore ali i radi činjenice što je temeljni ogranak Svinjarevci postao nepoželjan. Mišljenja sam kako Općinski odbor HDZ-a ne može biti samo za 3 obitelji nego za mještane sva 3 naselja koja čine Općinu Bogdanovci. Radi toga ću se kandidirati za mjesto načelnika i to kao nezavisni kandidat. Imati ću i svoju listu za općinsko vijeće, rekao je Pavlović.  

Nedugo poslije slična stvar se dogodila i u Općinskom odboru HDZ-a Nuštar gdje su 11 od 17 članova Općinskog odbora i 7 članova Izvršnog odbora temeljnog ogranka Nuštar podnijeli neopozive ostavke na svoje dužnosti. O svojoj namjeri oni su pismenim putem izvijestili i predsjednika HDZ-a Vukovarsko – srijemske županije Maria Banožića kojemu su i pojasnili razloge za donošenje svoje odluke. 

Prema navodima iz dopisa oni su 2. ožujka o problemima unutar stranke izvijestili tajnika županijskog odbora kojemu su u predložili i konkretna rješenja za rješavanje problema. Međutim, kako nisu povratno dobili nikakav odgovor odlučili su podnijeti neopozive ostavke. U dopisu prozivaju i predsjednika OO HDZ-a Nuštar Ivana Nedoklana da nije posljednja dva mjeseca sazvao sjednicu OO kao i da na dnevni red nije želio uvrstiti predložene točke radi čega su napustili sjednicu.

- Očekivali smo od vas da će netko doći s više stranačke instance na sjednicu općinskog odbora da zajednički pokušamo riješiti nastalu situaciju kako bismo stranku pripremili za predstojeće lokalne izbore i pridonijeli zajedničkom uspjehu, međutim, vidimo da ni nakon dva tjedna nismo od vas dobili nikakav odgovor, niti ste izrazili bilo kakav interes za rješavanje situacije, stoga ne želimo biti teret stranci u pripremi za lokalne izbore i zbog toga smo donijeli ovakvu odluku. Nitko od nas neće i ne želi istupiti iz članstva HDZ-a, ali smatramo da samovolja jednog čovjeka i njegovo vođenje općinskog odbora nije dobro za budućnost naše organizacije i zbog toga ne želimo sudjelovati u istom, stoji u dopisu koji su potpisali svi članovi koji su podnijeli ostavke.

Povodom ostavki u općinskim odborima Nuštar i Bogdanovci reagirao je i predsjednik županijskog odbora HDZ-a Vukovarsko – srijemske županije Mario Banožić ističući kako se zapravo nije dogodilo ništa posebno.

- Odmah smo reagirali i na prijedlog Općinskog odbora Nuštar imenovali Povjerenika i povjerenstvo kako bi se nastavio nesmetan rad. Svi članovi su izrazili podršku Povjereniku, kao i sam Nedoklan. Sada nastavljamo normalno raditi kako bi ostvarili još jednu pobjedu na predstojećim izborima, rekao je Banožić.

Vezano za događanja u Općinskom odboru Nuštar oglasio se i njegov predsjednik Ivan Nedoklan koji tvrdi kako se nije dogodilo ništa dramatično.

- Ovdje se jasno može povući paralela sa sličnom situacijom koju smo nedavno imali u GO Županja. Nakon unutarstranačkih izbora i ja i županjski predsjednik GO smo se našli u sličnoj situaciji, izabrani smo za predsjednike, ali bez podrške većine izabranih članova Odbora. Stoga smo, za razliku od gospodina Juzbašića koji je naprasno istupio iz stranke, u OO Nuštar donijeli jedinu ispravnu odluku i predložili, a ŽO imenovao, povjerenika i povjerenstvo kako bi se spriječila blokada rada uoči predstojećih lokalnih izbora. Imenovani povjerenik, kao i povjerenstvo imaju moju punu podršku, a očekujem da istu pruže i svi ostali članovi. Za razliku od gospodina Juzbašića ja ostajem u HDZ- u jer nema funkcije zbog koje bih napustio stranku i nastaviti ću još predanije raditi kako bi na predstojećim izborima stranka upisala još jednu pobjedu, rekao je Nedoklan.

 

Obnova nakon potresa - godinu dana poslije

 

Komentara 9

Avatar WoodySheriff
WoodySheriff
15:20 23.03.2021.

Sve više ljudi se stidi biti dio zločinačke organizacije koja uništava Hrvatsku, gore nego četnici

Avatar Primarius
Primarius
15:34 23.03.2021.

Vukovarci ponos naše domovine - znali su kako sa dušmanima '91 pa će znati i '21

DU
Deleted user
17:55 23.03.2021.

Sljedeće parlamentarne izbore gube u Istočnoj Slavoniji a nadam se i u Hrvatskoj, jer im više nitko ne vjeruje a pogotovo zbog koalicije sa do jučerašnjim (a i današnjim) neprijateljima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije