Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKA KOMISIJA

Problemi za von der Leyen: Nova povjerenica pod istragom policije?

Sylvie Goulard
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
10.09.2019.
u 18:21

Goulard odbacuje da je upletena u bilo kakve nezakonitosti.

Novu povjerenicu Europske komisije za unutarnje tržište, Francuskinju Sylvie Goulard u utorak je saslušala francuska policija u sklopu istrage o fiktivnom zapošljavanju u Europskom parlamentu, rekao je Reutersu izvor iz policije.

Goulard je, navodi izvor, saslušana na dan kada je predsjednica komisije Ursula von der Leyen objavila sastav izvršnog tijela EU-a.

Nakon izbora 2017., francuski predsjednik Emmanuel Macron postavio je Goulard na mjesto ministrice obrane.

Goulard je na tom položaju ostala jedva mjesec dana, a odstupila je nakon što je otvorena istraga o načinu na koji je njena stranka MoDem (Demokratski pokret) zapošljavala asistente u Europskom parlamentu.

Istraga još traje, a Goulard nije u njenom fokusu te ju se formalno ne istražuje.

Goulard odbacuje da je upletena u bilo kakve nezakonitosti.

Pogledajte video 

Komentara 1

MA
Marina58
20:01 10.09.2019.

Pa tako je to u obitelji evropskih pucana. Ili ste mislili da samo HDZ postavlja za ministre lopove, kriminalce, lazove i falsifikatore?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije