Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLES OLUJA

Neobičan i rijedak fenomen iznenadio stručnjake: Gužva u tropima!

Tropski sustavi
Foto: Severe Weather Europe
04.12.2019.
u 23:07

Dva najsjevernija sustava najsnažnija su i očekuje se da će postupno slabjeti. Treći sustav trebao bi postupno jačati dok se polako kreće prema jugu, a ima potencijal da krajem ovog tjedna pogodi Madagaskar

Prilično rijetka tropska aktivnost odvija se na zapadnom dijelu Indijskog oceana, gdje se pet tropskih sustava razvilo se ili se još razvijaju, a može ih se pratiti uživo pomoću satelita, piše stranica Severe Weather Europe.

NASA-ina satelitska snimka pokazuje kolika je "gužva" na zapadu oceana, gdje se može vidjeti pet tropskih sustava istovremeno. 

Dva najsjevernija sustava najsnažnija su i očekuje se da će postupno slabjeti. Treći sustav trebao bi postupno jačati dok se polako kreće prema jugu, a ima potencijal da krajem ovog tjedna pogodi Madagaskar. Četvrti sustav, očekuje se, prerast će u tropsku oluju do sutra i onda također krenuti prema jugu, no trebao bi ostati na otvorenim vodama, to jest ne zaprijetiti kopnenim područjima.

Peti sustav nalazi se južno od Šri Lanke i još uvijek se razvija, no mogao bi također postati tropska oluja u Arapskom moru.

VIDEO Zaton: More nakon nevremena na obalu izbacilo velike količine otpada:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije