Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što to znači?

Neobičan ekonomski razlog zašto su članovi narkobandi istetovirani od glave do pete

Tetovaža
Foto: YouTube
17.03.2016.
u 11:27

Tom Wainwright, autor knjige ''Narconomics'' i bivši šef dopisništva The Economista u Mexico Cityju objašnjava financijski razlog zašto su neki članovi kartela puni tetovaža

Jeste li se ikada zapitali zašto su članovi narkobandi puni tetovaža?

Tom Wainwright, autor knjige ''Narconomics'' i bivši šef dopisništva The Economista u Mexico Cityju objašnjava financijski razlog zašto neki članovi kartela imaju tetovaže od glave do pete.

– Postoji čudan ekonomski razlog za te tetovaže. One olakšavaju kartelu kontrolirati svoje 'zaposlenike'. Uz to, netko tko ima po cijelom tijelu, uključujući i lice, tetovaže s imenom jedne bande teško će se moći priključiti nekom drugom narkokartelu – kaže Wainwright za Business Insider.

Wainwright daje primjer s bilo kojim drugim poslodavcem. Zamislite da vam je na čelu tetovirano ime kompanije u kojoj trenutačno radite. Zasigurno bi se teško zaposlili negdje drugdje. Ista logika vrijedi i u svijetu droge.

Pojedine bande dopustit će nekome da pristupi članstvu samo u slučaju da se tetovira. – Oni doslovno brendiranju svoje zaposlenike. Mnogi tetovaže stavljaju iz ponosa, no iza toga stoji i ekonomska logika s gledišta kartela. Te tetovaže znače doživotnu povezanost s bandom. Ne mogu otići i zaposliti se negdje drugdje – ispričao je Wainwright.

Dodaje kako to pak znači da su s tim tetovažama jeftiniji poslodavcu i može ih se tretirati kako u kartelu žele.

>> Prokrijumčarili 34 kilograma kokaina predvođeni Hrvatom iz Južne Amerike

Ključne riječi

Komentara 8

BR
Brandfackel2
11:52 17.03.2016.

Trebali smo ovu ideju provesti u hrvatskoj politici početkom devedesetih... Trebalo je članovima partije istetovirati petokraku i kokardu na čelu da se nemogu infiltrirati u novonastale hrvatske stranke....

AN
AntiFa666
11:43 17.03.2016.

Dali ste Todoricu ideju kako jos lakse manipulirati radnu snagu koja radi i petkom i svetkom za minimalac!Sad ce se po hrvatskoj pojaviti ljudi sa tetovzom "Konzum" "Tisak" "Jamnica" "Ledo"....

DU
Deleted user
14:31 17.03.2016.

tako bi trebalo politicare jer mijenjaju stranke ko gace i kunući se u svoje ideale....a onda ih prodaju za fotelju...ovako bi znalu kamo pripadaju ili gdje su prije pripadali...lustracija nebi bila potrebna ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije