Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLJUŠTE REAKCIJE

Nenad Stazić o Reineru: 'Nije prijavio u kartici da je vitez, pozivam Povjerenstvo da to istraži'

Nenad Stazić i Peđa Grbin
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
20.02.2020.
u 14:56

Očekujem od predsjednika Sabora, premijera, predsjednika HDZ-a, Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa da se o ovome izjasne, rekao je Stazić.

Zastupnik Nenad Stazić (SDP) izjavio je u četvrtak kako smatra da potpredsjednik Hrvatskog sabora Željko Reiner, koji je član reda Vitezova Svetog groba Jeruzalemskog, ima problem, jer u imovinskoj kartici nije prijavio to članstvo.

"Jedna od zadaća toga reda je opstanak kršćana na Bliskom istoku i pronalazak donacija. Mislim da vitez Reiner ima problem, nije prijavio da je član tog viteškog reda, a osim toga, ako je njegova zadaća prikupljanje donacija i on ih stvarno prikuplja, je li to trgovina utjecajem", upitao se Stazić.

Naglasio je kako bi to trebalo ispitati Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

SDP-ov je zastupnik to problematizirao u vremenu koje je u Saboru rezervirano za slobodne teme, a ponukan ostavkom glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića. "Jelenić je morao odstupiti kad se ustanovilo da je mason. To je u redu, ne može se biti član tajne organizacije i glavni državni odvjetnik", rekao je. 

Upitao se zašto se dopušta da neki dužnosnici mogu biti članovi neke organizacije, a druge ne?  Očekujem od predsjednika Sabora, premijera, predsjednika HDZ-a, Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa da se o ovome izjasne, rekao je Stazić.

 

Ključne riječi

Komentara 8

ZO
zokanabelom
15:13 20.02.2020.

Koliko je relevantno i korisno u 2020. godini prenositi stvora koji smatra da su antifašisti 1945. nakon rata i izvan ratne opasnosti bez suđenja likvidirali premalo ratnih zarobljenika i civila?

PR
predator57
15:38 20.02.2020.

Staziću ti nikad,pa ni onda nećeš biti u stanju primiti nikakvu titulu. Realnost ti je takva.

KB
kbr
15:58 20.02.2020.

j..ote kak si duhovit, jači si od onog šarića

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije