Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FRANCUSKA

Nemojte ići u rizične zemlje inače ćemo vam naplatiti spašavanje

Francuska
AFP
06.07.2010.
u 16:38

Lani su potrošeni milijuni eura na spašavanje otetih turista koji ne slušaju vladina upozorenja o opasnostima.

Francuski parlament raspravlja o zakonu koji bi omogućio da se državljanima te zemlje naplate troškovi spašavanja u slučaju otmice u zemljama za koje vlada ne preporučuje da se u njih putuje zbog velikog rizika, prenosi The Guardian.

Lani su potrošeni milijuni eura na spašavanje otetih turista koji ne slušaju vladina upozorenja o opasnostima. Javnost se užasnuta tim zakonom, a ističe se i da se ne može procijeniti koje bi otmice trebale spadati u tu kategoriju.

Komentara 5

OB
-obrisani-
01:41 08.07.2010.

iran Na stranicama GSS-a piše da se spašavanje ne naplačuje

OB
-obrisani-
17:54 06.07.2010.

A što imaju biti “užasnuti“? Koje kakovi adrenalinski likovi i avanturisti odlaze u takve krajeve, onda ih određena skupina otme i traži ili novac ili neke političke ustupka a “jadni taoci“ po povratku u svoje zemlje zarađuju na publiciranju svoje priče, intervjua koji naplačuju a možda i kakv filmič padne a sav taj igrokaz bi trebala snositi vlada, svašta U RH se za razliku od Francuske ne naplačuje izvlačenje bedaka koji u japankama odu na Velebit ili Dinaru, ne naplačuju se izvlačenja “ljetnih Magelana i Kolumba“ koji odplutaju na pučinu a to košta. Ako se neko ima namjeru “razveseliti“ u nekoj visokorizičnoj destinaciji ili se rekreirati visokorizičim podhvatima tada neka bude “frajer“ do kraja pa kada zasere onda neka i plati. Ne mislim ovdje na neke nesreče koje se svakome mogu desiti ili se može talačka kriza desiti i u tzv mirnim zemljama ali ako netko ima želju planinariti po npr Afganistanu ili plivati sa morskim psima u Somaliji onda mora snositi i sve troškove koji iz toga mogu nastati

OB
-obrisani-
19:05 06.07.2010.

Prijedlog zakona je OK. Ne odnosi se na novinare i ljude koji rade za humanitarne NGOs.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije