Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
penava o prosvjedu

'Nemojte biti nestrpljivi. Radi se o duboko emotivnim stvarima'

Ivan Penava
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/3
20.09.2019.
u 15:25

Za spominjanje crnih labudova vukovarski gradonačelnik je rekao kako je za taj izraz prvi put čuo „u nekoj prigodi“ kao i većina drugih građana. Interesantno je i kako na upit hoće li na skorim predsjedničkim imati svoga kandidata ili kandidatkinju Penava nije odgovorio nego se opravdao obvezama

Tri dana poslije gostovanja na javnoj tribini u Zagrebu i izjavama gdje je spominjao revoluciju, crnog labuda i još jednom prozvao državne institucije za nerad gradonačelnik Vukovara Ivan Penava odgovorio je na nekoliko novinarskih pitanja. Govoreći o odnosu s predsjednikom HDZ-a i premijerom Andrejom Plenkovićem kao i odnosima uopće unutar stranke Penava je rekao kako će sve to biti riješeno unutar stranke i da će tada moći više reći. Prema njegovim riječima nikada nije bilo spora u njihovoj međusobnoj komunikaciji te da će ako bude mogućnosti i ako postoji potreba sjesti i razgovarati.

Upitan je li prenaglio u kritiziranju pojedinih državnih institucija, za koje je na svome Facebook profilu rekao da ih se srami, Penava je kazao kako njegova objava na društvenim mrežama vrlo precizno pogađa bit i srž stvara te kako je ona jasna, nedvosmislena i onakva kakva treba biti.

-Ona je tako sročena da se s njom ne može manipulirati i prikazivati drugačije nego što jeste - istakao je Penava.

Za spominjanje crnih labudova vukovarski gradonačelnik je rekao kako je za taj izraz prvi put čuo „u nekoj prigodi“ kao i većina drugih građana. Interesantno je i kako na upit hoće li na skorim predsjedničkim imati svoga kandidata ili kandidatkinju Penava nije odgovorio nego se opravdao obvezama. Inače, Penava se spominje i kao jedan od čelnih ljudi stožera Kolinde Grabar Kitarović. Kada je riječ o prosvjedu kojim se ukazuje na nerad državnih institucija, koji je po prvi put održan u listopadu prošle godine, Penava je rekao kako će se o (ne)održavanju prosvjeda znati na vrijeme.  

-Preozbiljne su stvari u pitanju. Nemojte biti nestrpljivi. Radi se o duboko emotivnim stvarima kako bi se s njima kalkuliralo, kazao je Penava.

Inače, iz vukovarskih braniteljskih krugova može se čuti kako je gotovo sigurno da do prosvjeda najavljenoga za listopad ove godine neće doći nego će on najvjerojatnije biti pomjeren za proljeće iduće godine. Zato će tijekom ovoga listopada Gradsko vijeće Vukovara raspravljati o razini ljudskih prava pripadnika srpske nacionalne manjine. Potvrdio je to i Penava rekavši kako će ta točka na dnevnom redu biti tijekom idućeg mjeseca te da to nije ništa novo s obzirom da je ista točka održana i u listopadu 2016. godine. 

Ključne riječi

Komentara 3

IL
ilustrator
17:12 20.09.2019.

teško je ne složiti se s penavinim razmišljanjima

Avatar Mi sami
Mi sami
16:12 20.09.2019.

Jedino pitanje je sto ti Penava kao vukovarski heroj radis u stranci koja je direktno ili preko koalicijskih partnera napadala ili izdala Hrvatsku?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije