Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jedan uvjet

Evo kada imate pravo na pokrivene troškove operacije u inozemstvu

bolnica
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
11.10.2014.
u 17:30

Sukladno pravu Unije, svatko se može operirati u drugoj državi EU i dobiti povrat troškova.

Sukladno pravu Unije, svatko se može operirati u drugoj državi EU i dobiti povrat troškova.

Ali, na to ima pravo samo ako se takva operacija ne može pravodobno pružiti u njegovoj domovini. Sud EU upravo je donio pravorijek o tome: E. Petru otišla je u Njemačku operirati srce jer u bolnici u Temišvaru nije brzo mogla doći na red.

Tražila je od Rumunjske da joj pokrije njemački račun od 18 tisuća eura. Sud EU zaključio je da je trebala provjeriti ima li mogućnosti za brzu operaciju ne samo u Temišvaru nego u cijeloj Rumunjskoj. Tek ako nema tih uvjeta, onda osoba ima pravo na pokriće troškova u inozemstvu.

>>Pacijentu izvadili srce i spasili život ugradnjom pumpe od 100.000 eura

>>Život joj ovisi o 200 tisuća kn, kojih nema

Komentara 2

FR
franjoiivan
17:50 11.10.2014.

za informacije više pitajte naše ministre i političare koji su to već obavili vani.

Avatar cluesblues
cluesblues
18:32 11.10.2014.

koda nas je glavni i jedini uvjet da si politicar - oni jedini si mogu sredit pokrivene troskove za sve, mogu cak ici i pedikeru u njemacku na nas trosak….

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije