Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zoran Erceg:

'Nemaju alata da me spriječe da kažem Franji Tuđmanu da je ratni zločinac'

Zoran Erceg
Foto: Davorin Višnjić/Pixsell
1/6
13.02.2019.
u 19:45

Ispred spomenika Franji Tuđmanu je poručio: 'Ja ću ovdje dolaziti kada ja hoću i ja ću govoriti što ja hoću i nitko me ne može zaustaviti'

Zoran Erceg, nepravomoćno je osuđen zbog remećenja javnog reda i mira uzvikivanjem "Franjo Tuđman je zločinac". Za N1 je rekao da će kod spomenika dolaziti kada on hoće i da će govoriti što hoće.

"Meni su sudili danas po zakonu iz socijalističke Republike Hrvatske koji je donesen 1977. godine. Da sam tada izjavio da je Josip Broz Tito zločinac vjerojatno bih završio u zatvoru, i to mogu razumijeti, ali mi je neshvaljivo da pola stoljeća kasnije zbog ovog zločinca (Franjo Tuđman op.a) bivam osuđen na zatvor jer na javnom mjestu ne mogu izreći svoje mišljenje", komentirao je nepravopmoćnu presudu Erceg.

Video - Policija dočekala Zorana Ercega kod spomenika Franji Tuđmanu

 

"Rekao sam sudu da oni nemaju toliko dana zatvora niti policija ima alata da me spriječe da ja kažem Franji Tuđmanu da je ratni zločinac jer to i jest", nastavio je.

"Policija je falsificirala dokument i potpisali su osobu koja je i na sudu izjavila da ne zna zašto je potpisan", rekao je.

Ispred spomenika Franji Tuđmanu je poručio: "Ja ću ovdje dolaziti kada ja hoću i ja ću govoriti što ja hoću i nitko me ne može zaustaviti."

Pogledaj video: Otkrivanje spomenika Franji Tuđmanu u Zagrebu

Komentara 115

KA
karlodrago
20:04 13.02.2019.

Da je Tuđman ratni zločinac nebi se ovakvi kao Herceg šepurili i prkosili ,nego bi plivali Savom.

Avatar Jaglun
Jaglun
19:54 13.02.2019.

U Vrapče!

DU
Deleted user
20:23 13.02.2019.

Uvijek u najtezim slucajevima postoji psihijatrija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije