Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
milanović HNS-u:

'Nema zastare za ubojstvo počinjeno iz političkih pobuda'

sdp (1)
Foto: Dalibor Urukalović/Pixsell
1/7
13.07.2013.
u 11:59

Predsjednik Vlade i SDP-a jutros je pred članovima Glavnog odbora SDP-a objašnjavao razlog zbog kojeg će SDP i on i dalje inzistirati na izmjeni ustava za nezastarijevanje kaznenih dijla teškog ubojstva, a počinjenih iz političkih pobuda.

Predsjednik Vlade i SDP-a jutros je pred članovima Glavnog odbora SDP-a objašnjavao razlog zbog kojeg će SDP i on i dalje inzistirati na izmjeni ustava za nezastarijevanje kaznenih dijela teškog ubojstva, a počinjenih iz političkih pobuda.

- Jučer je, neću reći odbačena, ai nije prihvaćena nijedna inicijativa SDP-a u saborskom odboru za Ustav, a tiče se inicijative za nezastarijevanje određenih kaznenih dijela. S obzirom na to da nigdje u elektroničkim medijima nisam čuo, reći ću sada osam riječi da ih građani napokon čuju: Nema zastare kaznenih djela teškog ubojstva počinjenog iz političkih pobuda. To je osam riječi (iako ih je izgovorio deset, op.a.), nije prošlo prvi put, ali imamo osam tjedana do sredine devetog mjeseca. Eto, preko ljeta svaki tjedan po jedna riječ, možda onima kojima je to bilo prebrzo i prenaglo shvate na taj način (HNS,op.a.).

- Dakle, kaznena djela teškog ubojstva počinjenog iz političkih pobuda to je osam riječi zajedno s imenicama, glagolima, veznicima i priloškim oznakama. To je ono što predlaže SDP. Koliko ja znam, s tim se slaže i predsjednik Republike, Katolička crkva bi se po definiciji trebala slagati s tim, HDZ isto tako ne može biti protiv. Neki među našim partnerima kojima je to malo prebrzo, ali su imali pravo reći da im treba vremena, imaju još osam tjedana. U tih osam tjedana će vajda sve biti jasno. Oni koji žele da se u RH sami suočima s problemima iz prošlosti, bit će za to. Oni koji ne žele, to će pomesti pod tepih ili dati Nijemcima, Španjolcima i Austrijancima u nadi da se oko toga neće dizati previše prašine, rekao je Zoran Milanović.

Svojim koalicijskim partnerima iz HNS-a Milanović je poručio da daju bolju razlog zašto su protiv izmjene Ustava jer razlog da se Ustav ne smije mijenjati često, za šefa SDP-a nije dovoljno dobar razlog. - Mnoge EU zemlje više su puta mijenjale Ustav, i to iz političkih, a ne božanskih razloga, rekao je Milanović.

>>DORH odbacio prijave protiv Perkovića, a sad je tu zastara

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije