Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
16.07.2014. u 12:00

Njemačka se kancelarka nije sastala s premijerom Milanovićem, s kojim je u hladnom ratu još od priče o zakonu koji je štitio u međuvremenu izručenog Josipa Perkovića

Angela Merkel napokon je stigla u Hrvatsku, ali teško je reći da su odnosi dviju zemalja bolji jer nije riječ ni o službenom posjetu, a k tome njemačka se kancelarka nije sastala s premijerom Milanovićem, s kojim je u hladnom ratu još od priče o zakonu koji je štitio u međuvremenu izručenog Josipa Perkovića.

Kancelarka je u međuvremenu dobila novog poklonika, Aleksandra Vučića u Beogradu, a i na dubrovački summit došla je, čini se, u prvom redu da bi utjecala na pomirenje donedavno zaraćenih zemalja pa spominje važnost zajedničkih, prekograničnih projekata. Cilj je stabilizirati regiju, ne prepustiti Srbiju Rusiji. A Hrvatska? U godinu dana članstva više nema moćnog partnera ili zagovornika, više nema nikakvog razloga za “Danke, Deutschland”. Bio razlog u premijerovim mušicama, u tome što je na vlasti ljevica pa bi Njemačka što prije opet HDZ ili je stvar u tome što se u njemačkom tisku Hrvatsku dočekalo kao zemlju problem.

Šteta zbog toga. Jer, Njemačka bi mogla pomoći da Hrvatska ne postane problem EU.

>> Merkel u 'impresivnom Dubrovniku': Odnosi s Hrvatskom su izvanredni!

Komentara 18

Avatar possibilis
possibilis
12:18 16.07.2014.

Nisu nikakve "premijerove mušice" u pitanju već kompletna SDPova klika i njihovo udbaško, antihrvatsko naslijeđe. Kada se riješi Perković i ono što ide nakon njega, kada saznamo prave nalogodavce SDPa (i dijela HDZa) onda ćemo moći pričati o Zokijevom kvaziargumentu "neovisno pravoduđe". Hvala Njemačkoj još jednom. Imat ćemo neovisno pravosuđe kada nam MI6 i EPH ne budu financirali kampanje vladajućih stranki i premijera.

CI
cicibela
12:27 16.07.2014.

Itekako ima razloga za "Danke Deutschland", jer zahvaljući Njemačkoj napokon ćemo početi s lustracijom. Zahvaljivati joj nema na čemu yugoudbaška garnitura i britanska služinčad.

Avatar mili99
mili99
12:45 16.07.2014.

Milanovića više nitko ne dozivljava kao ozbiljnog političkog čimbenika..Kada je to jasno hrvatskim građanima, zasto ne bi bilo jasno i njemackoj kancelarki. Radujem se sto dolaze vremena kad Milanovića vise necemo morati gledati, a posebno slusati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije