Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Anđa Perić proslavila 106 godina

Nema tajne za dug život, cijeli život sam u svom selu i okružena obitelji

Anđa Perić
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
1/6
14.10.2016.
u 06:30

Goste je 106-godišnjakinja dočekivala sjedeći pred kućom, okružena rodbinom. Ima dvije kćeri te sina Vladu, četiri unuke i toliko praunuka

– Ja ne priznajem tajnu, nikakvu, nema tajne za dug život! – kaže baka Anđa Perić iz Kotlenica kod Dugopolja koja je proslavila jučer 106. rođendan. Rođena je 13. listopada 1910., a zdravlje je, fizičko i mentalno, odlično služi.

Goste je dočekivala sjedeći pred kućom, okružena rodbinom, uživajući u pozornosti čestitara među kojima se najviše razveselila praunucima i unucima, a potom župniku don Jozi Varvodiću i splitsko-dalmatinskom županu Zlatku Ževrnji.

– Zdravlje me, hvala Bogu, služi dobro. Ne može bolje, zapravo. Pala sam tu pred kućom kada sam imala 100 godina i slomila kuk. Bila sam u bolnici, na operaciji i dobro sam se oporavila. Sada hodam, ali nikada ne može opet onako kao prije – ispričala je baka Anđa, koja se, osim na koljena, ni na što drugo ne žali.

Kaže da jede sve što se skuha, cijeli život je provela u svom selu, na svježem zraku, okružena obitelji. Ima dvije kćeri, Anu (70) i Milu (76), te sina Vladu (73) s čijom obitelji dijeli kućanstvo.

– Imam još četiri unuke, tri praunuka i jednu praunuku. Dobro živimo, nema nas previše čeljadi – ocjenjuje baka Anđa koja je udovica već 31 godinu.

Njezin sin Vlade kaže da ga ne čudi majčina dugovječnost.

– To su vam geni. Sve njezine rodice živjele su između 98 i 101 godine – kaže Vlade.      

>> U 100 godina dobio 12 djece, 
50 unučadi i praunučadi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije