Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Investitor Nenad Bakić:

'Nema srpanjske rupe, ova sezona je bolja od lanjske'

Gužve na cesti
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
03.08.2014.
u 08:20

Valja istaknuti da je Bakić na svom blogu upozorio da su “gotovo sve naše najveće turističke tvrtke i u prvom polugodištu imale znatno bolje rezultate nego prošle godine”.

Ugledni hrvatski investitor i najznačajniji dioničarski aktivist u Hrvatskoj Nenad Bakić krajem ovog tjedna na vrlo ironičan način obračunao se s novoskovanim izrazom “srpanjska turistička rupa”:

Medijska eksploatacija

– Ovogodišnje srpanjske rupe u Hrvatsku je ušlo 7,83, a izašlo 7,22 mil. stranaca; dakle na kraju srpnja bilo ih je oko 610.000 više nego na početku, a prošlogodišnje srpanjske rupe u RH je ušlo 7,40, a izašlo 6,90; znači da ih se tijekom mjeseca nagomilalo oko 500.000 – poručio je Bakić svima koji su u medijima učestalo eksploatirali pojam “srpanjska rupa” te objasnio kako za preciznu usporedbu treba uzeti broj stranaca koji su u RH svakog dana. No, kaže Bakić, i u tom su slučaju rezultati vrlo slični. Drugim riječima, prema Bakiću ova je sezona – bolja, a srpanjske rupe – nema.

Ulagač u turističke dionice

Treba znati da je Nenad Bakić jedan od ljudi u Hrvatskoj koji ponajbolje vladaju financijskom matematikom, prednjači korištenjem statistike kao alata za donošenje investicijskih odluka te njegova ironična upozorenja imaju veliku težinu. Neki će reći da je Bakić veliki ulagač u turističke dionice te bi mogao biti zainteresiran za promoviranje turističkih dionica koje posjeduje, ali valja voditi računa o tome da su podaci koje prezentira uvjerljivi te da nije prvi put da je upravo on razbijao neke uvriježene zablude.

Valja istaknuti da je Bakić na svom blogu upozorio da su “gotovo sve naše najveće turističke tvrtke i u prvom polugodištu imale znatno bolje rezultate nego prošle godine”.

>>Turizam se događa i to je najbolja vijest koju smo mogli dobiti

>>Idućeg tjedna milijun turista, najviše Nijemaca i Talijana

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije