Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Josip Leko:

'Nema rješenja dok svaki od naroda ne bude odgovoran za cijelu BiH'

Josip Leko
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
13.01.2014.
u 17:09

Čović je kazao da BiH treba preurediti tako da se osigura jednakopravnost svih triju konstitutivnih naroda.

Predsjednik Sabora Josip Leko sastao se danas s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem, koji je i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine.

Leko je rekao da provedba odluke Sejdić – Finci ne rješava problem ravnopravnosti hrvatskog naroda u BiH. – Neće biti pravog rješenja dok svaki od konstitutivnih naroda ne bude odgovoran i za sebe i za cijelu Bosnu i Hercegovinu – rekao je Leko i dodao da je način na koji će se to postići unutarnje pitanje naroda i građana BiH.

Broj Hrvata najviše se smanjio

Čović je kazao da BiH treba preurediti tako da se osigura jednakopravnost svih triju konstitutivnih naroda. – Time bi se automatski i riješio problem Sejdić – Finci – rekao je Čović. Izvijestio je Leku o prvim rezultatima popisa stanovništva u BiH, prema kojima u toj državi živi nešto više od 550 tisuća Hrvata, odnosno 15 posto od ukupnog stanovništva.

Ocijenio je da daj rezultat pokazuje da se broj Hrvata najviše smanjio u odnosu na dva druga konstitutivna naroda. – Hrvati su praktično nestali u Republici Srpskoj, a opstali su samo na područjima na kojima su bili politički organizirani – rekao je Čović koji je Leku izvijestio o inicijativi okupljanja svih hrvatskih političkih stranaka u BiH u zajedničku predizbornu koaliciju.

Leko je rekao da je za Republiku Hrvatsku važno da hrvatske stranke u BiH postignu minimum suglasnosti oko strateških političkih ciljeva hrvatskoga naroda u Bosni i Hercegovini, izvijestio je osobni savjetnik predsjednika Hrvatskog sabora Ilija Jandrić.

>>Neslužbeni rezultati popisa: U BiH živi 553 tisuće Hrvata!

>>Ministar Predrag Matić pomaže zadrugare u BiH

Komentara 7

SM
smrad
19:32 13.01.2014.

Čoviću otiđi u Tomašicu kod Prijedora i pokloni se hrvatskim žrtvama nemoj biti Dodikova pudlica.

Avatar salaso
salaso
18:26 13.01.2014.

Lijepo, kako su svjetske sile ucijenile Hrvate, da moraju razbiti homogenost muslimanske države u europi, i gurnule hrvatski narod da živi nezaštićen pod muslimanslom dominacijom bez svog entiteta, tako sada isto mogu odrediti granice novog entiteta....by the way švicarska jee podjeljena kantonima, etničkim ,zato i funkcionira, a da je to na vriejme napravljeno u bosni, i Bosna bi sad bila mala Švicarska....

CH
CheGue
10:31 14.01.2014.

Da su Tuđman-Šušak-Boban 90-tih imali samo 1% sumnje da će Neum biti izvan Hrvatske, Jugoslavija bi i danas postojala?!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije