Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tihomir jakovina

'Nema rasprodaje poljoprivrednog zemljišta, šuma ni voda'

Varaždinsko povrće,tihomir jakovina (1)
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
1/4
29.05.2012.
u 12:53

Jakovina je rekao da novi zakon o poljoprivrednom zemljištu vrlo brzo ide u proceduru

Novi zakon o poljoprivrednom zemljištu vrlo brzo ide u proceduru. Povjerenstvo će se sastati idući petak, onda ćemo taj zakon staviti na javni uvid. Nadamo se da ćemo velik dio državnog zemljišta, riječ je o oko 500.000 hektara državnog zemljišta koje sad nije u funkciji, staviti u funkciju do iduće godine. Tu su značajne količine šumskog zemljišta, koje u naravi nije šumsko zemljište, nego su ih Hrvatske šume davale u koncesiju za podizanje višegodišnjih nasada. To je onda poljoprivredno zemljište. Takve ćemo površine izdvojiti iz šumskog gospodarstva i što prije ih staviti i u poljoprivrednu proizvodnju. Kazao je to danas u Varaždinu ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina. Dodao je i da je stav Vlade jasan – nema rasprodaje poljoprivrednog zemljišta, šuma ni voda, jer su oni nacionalno blago i državni interes.

Osvrnuo se i na problem uvoza poljoprivrednih proizvoda, rekavši da sada, kada smo na najboljem putu da postanemo dio europske obitelji, moramo igrati po pravilima koja vrijede za EU.

– Dobivamo tržište od 300 milijuna ljudi, ali i otvaramo granice. Ne možemo više nešto ograničavati, ali možemo mnogo kvalitetnije kontrolirati ono što ulazi preko naše granice. Možemo, prije svega, mnogo ozbiljnije kontrolirati zdravstvenu ispravnost proizvoda – rekao je Jakovina.

Komentara 4

Avatar ReTuRn Of ThE AlieN
ReTuRn Of ThE AlieN
14:30 29.05.2012.

\'\'Nema rasprodaje poljoprivrednog zemljišta, šuma ni voda\' .... Koga ovaj farba? Znači da će se upravo to dogoditi....

Avatar Alfons_x
Alfons_x
14:58 29.05.2012.

Hrvatska Vlada?!!! Uredba o izmjeni i dopunama Uredbe o razini genetski modificiranih organizama u proizvodima ispod koje proizvodi koji se stavljaju na tržište ne moraju biti označeni kao proizvodi koji sadrže genetski modificirane organizme (NN 039/2012)

Avatar wratnik
wratnik
16:26 29.05.2012.

29.05.2012. u 14:30h ReTuRn Of ThE AlieN je napisao/la: \'\'Nema rasprodaje poljoprivrednog zemljišta, šuma ni voda\' .... Koga ovaj farba? Znači da će se upravo to dogoditi.... + joj kako ti sve u napred znas, kao dobra gatarica..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije