Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Štromar:

Nema uvođenja poreza na nekretnine

Predrag Štromar
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
07.02.2018.
u 15:23

'Nije ga moguće samo tako uvesti jer prije toga treba riješiti problem utvrđivanja vrijednosti nekretnina'

Nema uvođenja poreza na nekretnine i siguran sam da zbog utvrđivanja vrijednosti nekretnina to uopće neće biti moguće učiniti u mandatu ove Vlade - poručio je u srijedu potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar. Opovrgavajući medijske napise da se preko izmjena Zakona o komunalnom gospodarstvu ipak uvodi porez na nekretnine, Štromar je rekao da on o tom porezu nije govorio nijednom, niti ga je moguće samo tako uvesti jer prije toga treba riješiti problem utvrđivanja vrijednosti nekretnina.

To ne može predložiti Ministarstvo graditeljstva nego samo Ministarstvo financija zajedno s premijerom, a to nije moguće ni i u sljedeće tri godine, tj. u mandatu sadašnje Vlade, ustvrdio je Štromar na konferenciji za novinare posvećenoj interesu prijavitelja za projekte energetske obnove i korištenja obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora. Na pitanje što će se dobiti izmjenama Zakona o komunalnom gospodarstvu Štromar je odgovorio kako se radi o usklađivanju s direktivama EU, a komunalna naknada ostaje ista kao što je bila i u prošlom zakonu.

Komentara 8

WY
wyvern
17:45 07.02.2018.

Uvijek kad se uvodi novi ili mijenja (povecava) stari porez, za to je krivo uskladivanje s EU propisima i normama.

AA
aabbcc
16:22 07.02.2018.

a do tada neka placa sirotinja koja nema nista jer zna se

CI
cinbenik
06:24 08.02.2018.

poslije mandata vlade politickih trgovina i ucjena,nenarodne i nebirane,vjerovatno nece ni trebati druga,jer ce ova rastjerati i preostale Hrvate svojim djelovanjem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije