Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udžbenici

Nema mita u školama, donacije su zabranjene od 3. ožujka

udzbenici
Pixsell
23.03.2010.
u 22:16

Inspektori su obilazili škole iz kojih su dobili dojave da se nastavnicima nudilo mito ili ih se sililo da izaberu udžbenike određena izdavača.

Prosvjetni inspektori nastavili su obilaziti škole iz kojih su dobili dojavu da se nastavnicima nudilo mito ili ih se sililo da izaberu udžbenike određena izdavača. Taj posao, kako smo doznali u mjerodavnu Ministarstvu obrazovanja, nastavit će cijelog ovog tjedna, a možda i sljedećeg.

Podvale konkurenata

U ministarstvu kažu da su sve dostavili Državnom odvjetništvu koje treba postupiti u vezi sa svim spoznajama. U međuvremenu su se pojavile priče da je USKOK počeo istraživati dva najveća nakladnika.

– Pitanje o USKOK-u potencira konkurencija, koja nezadovoljna svojim rezultatima odabira u prvom krugu želi na ovakav način pripremiti teren za borbu u drugom krugu odabira udžbenika – kazala je Maja Brkljačić, direktorica Školskog programa Školske knjige.

Prema njezinim riječima, "Školska knjiga ne osjeća se prozvanom niti se prepoznaje u glasinama da je u promidžbenoj kampanji za udžbenike bilo radnji koje Zakonom o udžbenicima nisu dopuštene". Slično tvrdi i Andrija Pečarić, direktor Školskog odjela Profila.

Držimo se zakona

Na upit istražuje li njihovo poslovanje USKOK, Pečarić je odgovorio:

– Nijedna državna institucija nije kontaktirala s našom kućom vezano uz vaše pitanje.

On podsjeća da su do 3. ožujka ove godine "donacije bile dopuštene te da su nakon stupanja na snagu novog Zakona zabranjene donacije iznad 100 kuna.

– Držimo se zakonskih propisa – kaže Pečarić te dodaje kako vjeruje da će Ministarstvo obrazovanja istražiti što se događalo u školama i povući pravedne mjere.

Pojedini prozvani ravnatelji jučer su nam tvrdili da nisu umiješani u nepravilnosti.

Ključne riječi

Komentara 9

OB
-obrisani-
23:01 23.03.2010.

Ma gdje bi bilo među akademski obrazovanim građanima mita, zar bi to netko uopće mogao i očekivati. Nisu oni bezveze studirali i vježbali se kako je to živjeti od tuđeg rada i znanja

DO
doktorica
06:55 24.03.2010.

Dok jedni rade drugi gube vrijeme po kafićima i žive kao trutovi-to je slika Hrvatske .Mito,lažnjaci,korupcija ,kako uopće to objasniti djeci a od njih tražiti da ne budu takovi.Kod nas ispadne glup onaj koji pošteno radi dok drugi dobiva proviziju ili ništa ne radi nego \"spava\" pred TV.

BA
baš
10:34 24.03.2010.

kom3ntat0r-kako kažeš možeš reći iz prve ruke, tvoj građanski zadatak je da odmah odeš u policiju i njima kažeš sve iz prve ruke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije