Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka

Nema milosti za brutalnog silovatelja kojeg je otkrio DNK

bavcevic
Nino Strmotić/Večernji list
21.03.2010.
u 20:48

Zbog silovanja djevojke 2006. u Splitu te silovanja osječke malodobnice 2004. na šibenskom području osuđen je na jedinstvenu kaznu od šest godina i deset mjeseci zatvora.

Vrhovni sud nije se smilovao danas 25-godišnjem osuđeniku Marinu Bavčeviću iz Splita koji je zbog silovanja djevojke 2006. godine u Velebitskoj ulici u Splitu te silovanja osječke malodobnice u rujnu 2004. godine na šibenskom području osuđen na jedinstvenu kaznu od šest godina i deset mjeseci zatvora.

U Splitu je osuđen na pet godina zatvora jer je u tri ujutro djevojku zaskočio s leđa, udario je šakom u glavu pa je još i njezinom glavom udario u parkirani automobil, da bi joj zatim gurnuo prste u usta, skinuo joj hlače i silovao je. Djevojci je, uz više ozljeda, slomljen i nos.

Bavčević je uhićen tek kad je nakon četiri mjeseca stigao DNK nalaz traga silovateljeve krvi s djevojčine odjeće. Do tada je nevin četiri mjeseca u pritvoru proveo 21-godišnji mladić kojeg je djevojka “prepoznala” kao počinitelja.

Bavčevićev DNK već su imali u bazi podataka jer je u rujnu 2004. godine uhićen kao silovatelj maloljetnice iz Osijeka, koju je kao autostopisticu ukrcao u svoj citroën jumper na šibenskom području. Zbog toga je osuđen na dvije godine zatvora u Osijeku, pa mu je jedinstvena kazna bila samo za dva mjeseca manja od zbroja tih dviju kazni. Inače, jedinstvena kazna ne smije biti jednaka zbroju pojedinačnih kazni.

Za osječki je slučaj sedam dana bio u pritvoru, a nakon splitskog slučaja bio je u pritvoru od 12. srpnja 2006. godine.

O ublažavanju kazne za Vrhovni sud nije bilo mogućnosti s obzirom na to da je u oba slučaja pokazao izrazitu agresivnost i brutalnost.

Komentara 3

ZA
zaboravi
06:54 22.03.2010.

Za takva djela se us vijetu dobivaju vece kazne,lose vam je sudstvo.U Americi za jedno silovanje ide dozivotno u zatvor,bez prava zalbe.I ta osoba je obiljezena dok je ziv,povecajte kazne da ne bude kasno poslije.Taj isti ce kad izadze pociniti ista takva djela,zato ga treba onemoguciti dugogodisnjom kaznom.

CI
cile1977
14:28 22.03.2010.

Nažalost, kod nas nema ni doživotnog zatvora, ni prisilnog rada, ni smrtne kazne, niti se mogu zbrojiti kazne od više zlodjela. Mislim da je najveća kazna koja se može dobiti - bez obzira na količinu i težinu zlodjela, 30 godina zatvora. S tim da može raditi u zatvoru i ide mu staž pa kad izađe iz zatvora može odmah i mirovinu ostvariti :(

ZL
Zlatko72
17:06 23.03.2010.

takve treba dozivotno u zatvor na prisilan rad na goli otok

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije